Ucraina a câştigat EUROVISION 2022. Volodimir Zelenski: Vom face tot posibilul să îi primim în Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!

Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski

După ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision, președintele Volodimir Zelenski și-ar dori ca țara sa să organizeze concursul la Mariupol.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa, făcând legătura cu invazia rusă, relatează AFP.

Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte, conform Agerpres.

EUROVISION 2022, MAREA FINALĂ. Ucraina, marea câştigătoare. România, pe locul 15

Ucraina, o țară aflată în război, a câștigat Eurovision 2022, Orchestra Kalush obţinând 631 de puncte. Sam Ryder, care a interpretat melodia „Space Man”, reprezentând Regatul Unit, a câştigat votul juriului la ediţia concursului muzical Eurovision 2022.

Melodia reprezentanților Ucrainei a primit 631 de puncte în urma voturilor publicului și a câștigat concursul Eurovision din acest an.

Kalush este un grup de rap ucrainean format în 2019, fondat de rapperul Oleh Psiuk, multi-instrumentistul Ihor Didenchuk şi dansatorul Vlad Kurochka.

Sam Ryder, care a interpretat melodia „Space Man„ reprezentând Regatul Unit, a câştigat la votul juriului, dar s-a clasat în final pe locul 2, cu 283 de puncte, iar în total a avut 466 de puncte.

Într-o luptă strânsă s-au aflat Spania (459 puncte) şi Suedia (438 puncte).

România s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte.

Germania a terminat la coada clasamentului, pe locul 25, primind doar 6 puncte de la votul publicului, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel