Turiștii români, așteptați de bulgari

Bulgaria se aşteaptă în 2017 la o creştere cu 11% a numărului de turişti din România.
 
 
Autorităţile bulgare se aşteaptă la o creştere de 10-11% a numărului de turişti români în acest an, în condiţiile în care România a devenit principala sursă pentru turiştii străini care ajung în Bulgaria, a declarat miercuri ministrul bulgar al Turismului, Stela Baltova, într-un interviu acordat Radio FOCUS. 

Potrivit oficialului bulgar, citat de Agerpres, în ultimii zece ani România a făcut schimb cu Germania cu privire la sosirile de turişti. În plus, piaţa din România este o piaţă vecină deosebit de interesantă.

„Pe lângă contactele 'Business-to-business' ar trebui să existe şi contacte cu consumatorul final. Relaţiile 'Business-to-business' sunt importante, în special pentru că putem oferi oportunităţi pentru turismul pe termen scurt în Bulgaria. Durata medie a unui sejur turistic în Bulgaria este de 2,4-2,5 zile, iar călătoriile pe termen scurt sunt o opţiune bună de dezvoltare pentru Bulgaria”, a declarat Stela Baltova. 

[citeste si]

Ministrul bulgar al Turismului a mai spus că românii vin în Bulgaria nu doar pentru sejururi la mare. „Vin cu intenţia de a călători în Bulgaria şi, ţinând cont de acest lucru, vom organiza la Bucureşti un forum în data de 30 aprilie la care aşteptăm ca peste 100 de reprezentaţi din sectorul turismului din cele două ţări să se întâlnească”, a mai spus Stela Baltova.

Potrivit acesteia, crearea unor proiecte turistice între ţările din Balcani ar fi benefică nu doar pentru Bulgaria şi România, dar şi pentru ţările vecine Grecia, Macedonia şi Serbia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel