Trucuri simple pentru curățarea spațiului dintre plăcile de gresie

Foto: Pexels / Pixabay
Foto: Pexels / Pixabay

Faianța pentru baia sau bucătăria ta este o alegere foarte bună, dar are o latură întunecată larg cunoscută: murdăria care se strânge în spațiul chitului. 

 

 

Precum curățarea în spatele toaletei, curățarea chitului se simte adesea ca o slujbă pe care nu ți-ai dori să i-o pasezi nici celui mai mare inamic al tău. Și totuși, murdăria aceea devine, în cele din urmă, suficient de jenantă încât te angajezi să scapi de ea orice este nevoie.

Măcar spălarea chitului este mai distractivă decât desfundarea scrugerii la duș sau schimbarea filtrului mașinii de spălat vase? Poate.

Fără alte prelungiri, să trecem la trucurile care te vor ajuta să îți cureți chitul, astfel încât să-ți poți continua ziua liniștit.

Oțet și apă caldă

Oțetul este un ingredient miraculos pentru curățarea casei tale. Umpleți o sticlă cu pulverizator cu părți egale de oțet alb distilat și apă caldă. Agitați-l bine și apoi pulverizați chitul. 

Lasă-l să se așeze timp de 5 minute. Odată ce este absorbit, spălați chitul cu peria. O periuță de dinți rigidă este, de asemenea, o opțiune excelentă. Utilizați o cârpă umedă pentru a șterge toată umezeala.


Bicarbonat de sodiu și oțet

Faceți o pastă combinând apă și bicarbonat de sodiu într-un bol. Separat, combinați părți egale de oțet și apă caldă într-o sticlă de pulverizare și amestecați.

Utilizați o perie pentru a aplica amestecul de bicarbonat de sodiu pe liniile de chit. Apoi, pulverizați amestecul de bicarbonat de sodiu cu soluția de oțet. Când chitul rămâne fără spumă pe deasupra, frecați cu o perie pentru chit sau cu o periuță de dinți. La final clătiți cu apă.


Peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu

Această metodă începe prin a crea o pastă folosind peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu. Porțiile fiecărui ingredient pot varia, în funcție de cât de gros doriți să fie amestecul.

Începeți prin a turna câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol, apoi turnați peste peroxidul de hidrogen până când ajungeți la consistența dorită. 

Întindeți pasta pe chit cu o perie și lăsați-o să stea zece minute. Folosiți o periuță de dinți pentru a freca zonele acoperite și apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel