Trucuri cu sare, utile pentru bucătărie. De ce să o pui în lapte, în apa în care fierbi ouăle și în recipientele de plastic învechite

Trucuri cu sare, utile pentru bucătărie. De ce să o pui în lapte, în apa în care fierbi ouăle și în recipientele de plastic învechite / Foto: Pixabay, de Marek
Trucuri cu sare, utile pentru bucătărie. De ce să o pui în lapte, în apa în care fierbi ouăle și în recipientele de plastic învechite / Foto: Pixabay, de Marek

Află în articol de ce este bine să pui sare în recipientele din plastic.

Nu este atât de greu să devii o gospodină bună. Este suficient doar să faci curățenie la timp și să nu-ți fie lene să gătești delicios. Există însă câteva trucuri din bucătărie despre care doar gospodinele cu experiență le știu. Există o mulțime de secrete care vă pot ajuta să păstrați alimentele astfel încât să nu se strice repede, despre cum să folosiți folia alimentară, despre cum să curățați instantaneu unele fructe și chiar despre cum să curățați instantaneu bucătăria de grăsime.

În general, există o mulțime de sfaturi utile pentru bucătărie, dar în acest articol găsiți câteva trucuri din bucătărie pentru care aveți nevoie doar de sare.

Scapă de mirosurile neplăcute din bucătărie cu sare


Sarea este excelentă în combaterea mirosurilor. Pentru a preveni formarea unui miros neplăcut în recipientele din plastic care temporar nu sunt folosite, adăugați un praf de sare în ele, scrie food.inmyroom.ru. Nu va mai exista niciun miros. Apropo, dacă depistați un miros neplăcut într-un termos, doar clătiți-l cu apă sărată fierbinte. Și poate principalul truc: sarea combinată cu suc de lămâie va îndepărta orice miros de pe orice suprafață - fie că este vorba de aroma ascuțită a usturoiului sau de mirosul enervant al peștelui.

Crește termenul de valabilitate al produselor lactate adăugând sare


Puteți prelungi durata de viață a unor produse lactate folosind sarea. De exemplu, pentru a păstra laptele mai mult timp, adăugați un praf mic de sare îîn sticla deschisă. Pentru a preveni stricarea brânzei, înfășurați-o într-o cârpă înmuiată în apă sărată și depozitați-o în frigider.

Dacă aveți brânză de oaie și doriți să fie bună mai mult timp, puneți-o într-un recipient cu capac și adăugați peste ea apă cu sare. Așa vă veți asigura că nu se strică și nu prinde mucegai.

Puneți sare în apa în care fierbeți ouăle


Iată o serie de motive pentru care ar trebui să aveți întotdeauna o mai multă sare în bucătărie. Nu este bună doar la gătit, posibilitățile ei sunt nesfârșite!

De exemplu, merită să fierbeți ouăle în apă pre-sată. dacă veți folosi acest truc veți observa că va fi mult mai ușor, mai rapid și mai plăcut să le curățați de coajă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel