Truc cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea mopului

Deja este bine cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu reprezintă un ingredient minune în bucătărie, în remediile făcute în casă, dar și în soluțiile de curățare. Dar ce se întâmplă dacă pui mopul în apă cu bicarbonat de sodiu.

Unul dintre cele mai folosite obiecte casnice, considerat și cel mai greu de curățat, este mopul. În realitate, un truc simplu cu apă și bicarbonat de sodiu este tot ce ai nevoie pentru a avea mopul curat pentru cât mai mult timp, conform Spynews.

Truc cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea mopului

După numai câteva folosiri, mopul se transformă într-o sursă de microbi și poate căpăta un miros neplăcut, din cauza umezelii. În acel moment, multe gospodine aleg să arunce capătul de mop și să-l înlocuiască, o soluție radicală și deloc benefică din punct de vedere financiar.

Deși se recomandă schimbarea capătului de mop din când în când, nu e ideal să-l aruncăm după doar câteva utilizări, având în vedere că există un truc foarte simplu pentru curățarea lui eficientă. Nu ese vorba despre vreo soluție scumpă, ci despre bricarbonatul de sodiu care se găsește în casele tuturor.

Tot ce trebuie să faceți pentru a curăța mopul este să divolvați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în apă fierbinte și lăsați mopul să stea în soluție timp de 2-3 ore. Amestecul de bicarbonat va înlătura mirosul neplăcut și va elimina microbii. Astfel, mopul va fi numai bun de folosit în continuare.

VEZI ȘI: Cum poți să-ți faci un deodorant de corp pe bază de bicarbonat de sodiu

Dacă îți dorești un deodorant de corp foarte eficient, care să te protejezeze de petele de transpirație, poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a prepara acasă deodorantul perfect.

Nu mai este un secret faptul că bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din casa oricărui om, asta pentru că poate fi folosit într-o varietate de treburi, ba chiar în industria frumuseții, conform Spynews.

Cum poți face deodorant natural, cu bicarbonat de sodiu

Te-ai săturat de deodorantele din supermarket-uri care după doar câteva ore își pierde din eficacitate, ei bine, acum este momentul să încerci unul natural, făcut chiar de către tine, în propria bucătărie.

Este o rețetă simplă, astfel că tot ceea ce aveți de făcut este să presărați bicarbonat de sodiu pe o cârpă umedă, iar apoi să-l aplicați pe brațe. Pe tot parcursul zilei nu o să transpirați, pielea fiind ca și cum abia ați ieșit din baie.

De asemenea, o altă variantă de deodorant natural, însă și cu un miros plăcut este să aplicați ulei de nucă de cocos înainte de a folosi bicarbonat de sodiu.

Ce alte beneficii are bicarbonatul de sodiu

Așa cum vă imaginați, acestea nu sunt singurele beneficii ale bicarbonatului de sodiu în industria frumuseții, asta fiindcă are alte numeroase întrebuințări. Prin urmare, este bun pentru albirea dinților acasă, însă, atenție, nu trebuie folosit decât o dată pe zi.

Mai mult decât atât, este folosit și pentru a elimina petele de pe față, apărute în urma acneei, însă de asemena, nu trebuie exagerat cu folosirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel