Teatrul Odeon, spectacol LIVE în Ajunul Crăciunului

Joia aceasta, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, Teatrul Odeon şi Asociaţia Clasic e Fantastic vă oferă online, gratuit, începând cu ora 11:00, un spectacol a cărui poveste se desfăşoară chiar în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor şi împlinirea visurilor, "Ceaikovski şi Povestea unui Spărgător de nuci".

Spectacolul, disponibil timp de 48 de ore, va fi transmis prin LiVE streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, a Asociaţiei Clasic e Fantastic şi a partenerului media Radio România Muzical, dar şi pe canalul propriu de YouTube.

"Ceaikovski şi Povestea unui Spărgător de nuci" este un proiect de educaţie prin şi pentru muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani şi face parte din seria copilăriilor şi cel al poveştilor din proiectul Clasic e Fantastic.



Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în 1840, în oraşul Votkinks din Rusia

A fost foarte talentat, foarte sensibil şi a avut o imaginaţie fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristeţe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase şi uşor defluierat. Cel puţin asta se întâmpla când copiii însoţiţi de părinţi ieşeau de la spectacolele de balet unde tocmai văsuseră şi ascultaseră "Lacul lebedelor", "Frumoasa din pădurea adormită" sau "Spărgătorul de nuci".

În casa în care trăia Piotr, cei doi şoricei, Sică şi Rică şi pisicuţa Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au şi dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecţii de balet. Ce este o lecţie de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregăteşte un balerin pentru un rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă.. În partea a doua a spectacolului vom prezenta povestea şi muzica Spărgătorului de nuci. Din decorul nostru nu va lipsi cu sigutanţă nici marele şi strălucitorul brad de Crăciun.

"Prezenţa unui astfel de spectacol în programul Teatrului Odeon este lăudabilă prin unicitate, dat find faptul că niciun teatru, cu excepţia celor de profil, nu-şi manifestă interesul pentru de programe educative şi cu atât mai puţin pentru producţii care se adresează unor spectatori atât de tineri." - Oana Medrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel