Tablou al lui Sandro Botticelli, descoperit într-un depozit

Pictura
Pictura

Un tablou al maestului renascentist Sandro Botticelli a fost redescoperit la Cardiff, după ce vreme de ani buni lucrarea a fost considerată o copie nereușită realizată în stilul celebrului artist florentin.

Pictura include o mică măzgălitură despre care se crede acum că ar fi fost realizată chiar de celebrul artist. Tabloul cu o vechime de 400 de ani a străbătut drum lung din atelierul florentin până în colecția deținută de Gwendoline Davies. Lucrarea este un portret al Madonei cu pruncul și se află în prezent în colecția Muzeului Național Galez. Experții care lucrează pentru emisiunea BBC Four ”Britain's Lost Masterpieces" au stabilit că lucrarea considerată atâta timp doar o copie modestă este un tablou autentic. Bendor Grosvenor, unul dintre prezentatorii emisiunii, a spus: "Când am văzut pentru prima dată tabloul în depozitul muzeului, am fost frapat de frumusețea feței Madonei”.

Ce a spus cel care a descoperit pictura

"În ciuda porțiunilor care erau repictate, unele zone mi-au amintit de cel mai cunoscut tablou al lui Botticelli, Nașterea lui Venus. Acum sunt convins că Botticelli a jucat un rol important în producerea lucrării și sunt încântat că va fi din nou expusă pentru public”, a explicat specialistul. Pictura a fost oferită muzeului din Cardiff de Gwendoline Davies, care era convinsă că este un tablou original în ciuda neîncrederii generale.

Analiza experților a descoperit mărci reprezentative care leagă lucrarea de atelierul lui Botticelli, un rol important avându-l și o măzgălitură măruntă atribuită chiar artistului”. Muzeul va expune capodopera, Adam Webster, din partea instituției galeze afirmând că "rezultatele cercetării sunt uimitoare și demonstrează rolul esențial pe care îl joacă procesul de conservare pentru înțelegerea patrimoniului”, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel