Sute de kilograme de produse alimentare, confiscate de inspectorii sanitari. Amenzi uriașe

Peste 400 de kilograme de produse alimentare neconforme au fost confiscate și au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 450.000 de lei în urma unor controale efectuate de autorități în timpul și în preajma Crăciunului.

Peste 400 de kilograme de produse alimentare neconforme au fost confiscate în timpul controalelor desfășurate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în perioada 13-27 decembrie, scrie Mediafax. 

Controalele au vizat 1.014 de măcelarii, carmangerii, magazine alimentare, supermarketuri, depozite, pieţe agroalimentare, 375 de unităţi de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare de non-animală, 378 de restaurante, pensiuni, 35 de unităţi de abatorizare și 64 de unităţi de procesare.

Sute de acțiuni de control 

De asemenea, au fost realizate 625 de acțiuni de control în trafic, împreună cu polițiști și jandarmi, pentru a se verifica dacă sunt respectate condiţiile sanitare veterinare legale pentru transportul animalelor şi al produselor alimentare.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancționate prin aplicarea a 123 de amenzi contravenţionale, în valoare de 425.179 lei și emiterea unei ordonanțe de suspendare a activității. De asemenea, a fost reținută oficial o cantitate de 418 kg de produse alimentare neconforme. Principalele nereguli au legătură cu documentele de însoțire a produselor, cu manipularea și cu etichetarea acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel