Suedia sărbătorește cea de-a şaptea victorie la Eurovision

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Suedia este în sărbătoare după victoria cântăreţei Loreen la ediţia din acest an a Eurovision, a şaptea pentru regatul scandinav, care egalează astfel recordul Irlandei, informează AFP.

 

În ţara nordică, unde concursul muzical este urmărit cu religiozitate, presa abundă de laude. 'Există o singură regină şi numele ei este Loreen', a scris tabloidul Expressen.

'Ceea ce Loreen a realizat (...) este, fără exagerare, o performanţă mai mare decât îşi dau seama cei mai mulţi dintre noi', a dat asigurări ziarul, calificând melodia ei drept 'perfecţiune pură'.

Cu 'Tattoo', un imn pop despre dragostea necondiţionată, Loreen, care mai obţinuse o victorie în 2012, este al doilea artist care câştigă Eurovisionul de două ori, la 36 de ani după ce Johnny Logan o făcuse pentru pentru Irlanda în anii 1980, şi prima femeie care reuşeşte această performanţă.

Loreen a 'scris istorie', nota şi Svenska Dagbladet (SVD). 'Din punct de vedere muzical, artistic şi scenic, Loreen şi participarea ei s-au ridicat la înălţimea tuturor aşteptărilor', nota cotidianul. Mare favorită, ea 'a rezistat presiunii', a subliniat şi postul public de televiziune SVT.

Acest succes a stârnit însă şi invidii, a relatat SVD, menţionând o companie de pariuri irlandeză care a făcut campanie pentru a nu o vota pe Loreen.

La exact 50 de ani după ce ABBA a câştigat Eurovisionul la Brighton cu hitul 'Waterloo', Suedia se pregăteşte acum să găzduiască anul viitor concursul pentru a şaptea oară. 'O sincronizare perfectă', conchide cotidianul Dagens Nyheter.

Eurovision: Orașul reprezentanților Ucrainei a fost atacat chiar înaintea intrării lor pe scenă

Orașul natal al reprezentanților Ucrainei la Eurovision a fost lovit de rachete rusești, cu câteva momente înainte ca trupa să urce pe scena din Liverpool, spun oficialii.

Șeful administrației regionale de stat din Ternopil, Volodymyr Trush, a confirmat că două persoane au fost rănite. Primarul Ternopilului, Serhiy Nadal, a declarat că depozitele au fost avariate, scrie BBC.

Ministerul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia că a atacat regiunile Kiev și Ternopil înainte și în timpul spectacolului Eurovision.

Cu zece minute înainte de a urca pe scena de pe Arena Liverpool, trupa Tvorchi a postat un mesaj pe Instagram, citând informații despre atacarea Ternopilului din vestul Ucrainei.

La finalul momentului, aceștia au adăugat: „Ternopil este numele orașului nostru natal, care a fost bombardat de Rusia în timp ce cântam pe scena Eurovision despre inimile noastre de oțel, invincibilitate și voință.

„Acesta este un mesaj pentru toate orașele Ucrainei care sunt bombardate în fiecare zi - Harkov, Dnipro, Hmelnîțki, Kiev, Zaporojie, Uman, Sumi, Poltava, Vinniția, Odesa, Mikolaiv, Cernihiv, Herson și toate celelalte.

„Europa, unește-te împotriva răului de dragul păcii!”

Trupa Tvorchi, formată din producătorul Andrii Hutsuliak și vocalistul nigerian Jeffery Kenny, a sperat să apere titlul Ucrainei la Eurovision, după ce Kalush Orchestra a câștigat anul trecut la Torino.

Aceștia au interpretat „Heart of Steel” - un cântec despre trupele care au condus o rezistență fără succes împotriva forțelor ruse la uzina Azovstal din Mariupol.

Liverpool a găzduit concursul în numele Ucrainei din cauza conflictului în curs.

La sfârșitul spectacolului, componenții trupei Tvorchi și-au ținut pumnii în aer, în timp ce reprezentanții mai multor țări au fost filmați fluturând steagul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel