Suciu: În termen foarte scurt lansăm licitaţia pentru proiectare şi execuţie la patinoarul din Târgu Mureş

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a anunţat, joi, că într-un termen foarte scurt Compania Naţională de Investiţii va lansa licitaţia pentru proiectare şi execuţie pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul acoperit din Târgu Mureş, începute în anul 2007 însă nefinalizate, deşi în acest obiectiv s-au investit circa 7,5 milioane de euro.

'Deja se lucrează la DALI pentru restul de executat, am şi demarat această operaţiune, e preluată de către Compania Naţională de Investiţii. Se lucrează la documentaţie astfel încât în termen foarte scurt vom lansa licitaţia pentru proiectare şi execuţie, le vom face la comun ca să câştigăm timp. Practic patinoarul va fi una dintre cele mai moderne investiţii, va putea deveni o a doua sală polivalentă, pe suprafaţa de gheaţă se poate pune o podea fără să afecteze gheaţa, astfel încât să se poată practica şi alte sporturi (...) Cel mai devreme în toamna acestui an, cel mai târziu în primăvara anului viitor - dar nu pot să garantez - încep lucrările pentru restul de executat de 15%. Am preluat - mă refer la minister şi la CNI - am evaluat lucrările care trebuie să fie executate, aceste lucrări le vom scoate la licitaţie, pe noi ne interesează foarte mult ca după 10 ani acest patinoar să fie redat publicului', a arătat Daniel Suciu. Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a arătat că municipalitatea a discutat intens cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi s-a arătat dispusă să preia patinoarul pentru a finaliza lucrările, însă este încântat că CNI va finanţa finalizarea lucrărilor.

'Suntem pregătiţi să preluăm şi, în acelaşi timp, rămânem în dialog cu Ministerul Sporturilor, pentru că ne interesează statutul Târgu Mureşului de acum încolo. Având patru săli polivalente, având aproape toate ramurile sportive, e posibil să se desfăşoare aici activităţi sportive cu caracter internaţional, ne gândim să marşăm pe ideea de centru regional sportiv, chiar cu veleităţi de centru olimpic pentru că dacă adăugăm şi complexul de la Romgaz (ale căror lucrări au fost abandonate în anii '90 de către companie, n.r.), atunci vor fi patru săli polivalente. Dacă reuşim să reabilităm şi cursul Mureşului până la Gorneşti, atunci canotajul poate fi reprezentat la nivel de vârf. Ministerul Tineretului şi Sportului de pe acum ar trebui să îşi facă temele pe organizarea de competiţii naţionale, regionale, internaţionale', a arătat Dorin Florea. Întrebat dacă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va încerca să afle dacă lucrările finanţate pe hârtie de către MTS au fost într-adevăr realizate la patinoarul din Târgu Mureş, Daniel Suciu a răspuns 'vreau să fac lucrări, nu să fac anchete'.

În urmă cu un an, Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că, în urma unei expertize tehnice, estimează că pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul acoperit din Târgu Mureş ar mai fi nevoie de încă 16,5 milioane de lei (3,6 milioane de euro), după ce s-au investit deja circa 7,5 milioane de euro. În luna decembrie 2017, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, la Târgu Mureş, că finalizarea lucrărilor la patinoarul acoperit din acest oraş, pentru care MTS a plătit până acum 7,5 milioane de euro, devine o prioritate zero, fiind singurul proiect de acest gen în derulare la nivel naţional. Un alt fost ministru al Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat în luna februarie 2016, după ce a vizitat patinoarul artificial din Târgu Mureş, că MTS a investit 7,5 milioane de euro în acest obiectiv şi că nu se vede investiţia propriu-zisă.

Consiliul Local Târgu Mureş a adoptat în acest sens o hotărâre de preluare a patinoarului, condiţia fiind ca MTS să efectueze o recepţie a lucrărilor şi să pună la dispoziţia Primăriei Târgu Mureş un inventar al lucrărilor efectuate. Municipalitatea a cedat, în 2007, MTS fostul patinoar descoperit al oraşului, pentru a se construi un patinoar acoperit, însă din diferite motive construcţia acestuia a fost tergiversată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel