Sony World Photography Awards 2016: Fotografi români, între finaliști

Patru români au fost selecționați de firma Sony pentru prestigioasele sale premii World Photography Awards din 2016, ai căror laureați vor fi anunțați la 22 aprilie la Londra, potrivit paginii web a World Photo Organisation http://worldphoto.org/.

Remus Țiplea este finalist la categoria Professional, deschisă fotografilor profesioniști și care evaluează o serie de imagini cu o anumită temă. Fotograful român apare în secțiunea Documentary, la capitolul Daily Life (Viața Cotidiană) cu setul de imagini intitulate Ciurdarii, o cronică colorată a vieții unei mici comunități sărace de țigani având ca principală ocupație creșterea animalelor.

La aceeași categorie, dar la cea de-a doua secțiune,Art, la capitolul Staged, figurează Oana Stoian, cu setul de fotografii alb-negru How to think inside a box, relatează Agerpres.

Românul Laurian Ghinițoiu, apare între cei selecționați la categoria Open, la care poate participa oricine și care care evaluează o singură imagine. În cazul lui, juriul a reținut, la secțiunea Architecture (Arhitectură), fotografia uk leacks realizată la 1 mai 2015, la inaugurarea Expoziției Universale Expo Milano, în pavilionul Marii Britanii. 

Și la cea de-a treia mare categorie, Youth (Tinerețe) a concursului apare un nume românesc: Andrei Pleșa. El a fost nominalizat la secțiunea Environment(Mediu) pentru imaginea intitulată Warm sight.

Inaugurat în 2007, concursul Sony World Photography Awards, a înregistrat în 2016 un număr record de participanți, 230.103, cu 28 % mai mult decât în anul precedent.

Toate fotografiile selecționate vor fi expuse, în intervalul 22 aprilie-8 mai, la centrul cultural Somerset House din Londra.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel