Sony World Photography Awards, 2015: Cosmin Bumbuț, "Fotograful Anului" la secțiunea Arhitectură

Un fotograf român a fost desemnat "Fotograful Anului" la secțiunea Arhitectură la cea mai mare competiție de fotografie din lume, Sony World Photography Awards 2015.

Cosmin Bumbuț, fotograf profesionist din București, a câștigat premiul I la secțiunea "Arhitectură" a ediției din acest a concursului Sony World Photography Awards.

Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini copleșitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România.

Cosmin Bumbuț a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanți pentru a participa la categoria "Professional", sectiunea Arhitectură.

Licitație: "Țărăncuță cu fuior" de Nicolae Grigorescu, vândut pentru 85.000 de euro

"Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul Camera intimă au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate," a spus Cosmin Bumbuț, citează hotnews.ro.

Împreună cu premiul, Cosmin va primi premiul și un echipament foto Sony de ultimă generație în cadrul galei de deschidere a expoziției Sony World Photography Awards 2015, din cadrul Somerset House, Londra, unde vor fi prezentate lucrările premiate.

Într-un interviu acordat pentru foto-maganzin.ro în urmă cu mulți ani, Cosmin Bumbuț explica într-un mod superb cum își alege subiectele și cum reușește să le redea într-o formă nouă: "Cred că ăsta e farmecul unei fotografii bune: să arăți un lucru obișnuit într-o manieră personală. Toată lumea a văzut câini și pisici, bătrini, țigani, copii jegoși, apusuri și răsărituri...eu mă abțin să declanșez la "prima vedere" și întotdeauna mă gândesc cum aș putea să-mi fac subiectul să arate mai bine, mai inedit", relata Cosmin Bumbuț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel