SONDAJ INSCOP: Victor Ponta are 10% peste Klaus Iohannis. Elena Udrea este pe locul 3 pentru alegerile prezidențiale 2014

Un sondaj INSCOP dat publicității miercuri relevă că 59% dintre români susțin că se vor prezenta la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. Dintre aceștia, 40,6% au declarat că vor vota cu prezidențiabilul PSD, Victor Ponta, iar 30,1% vor opta pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Pe locul trei în sondajul pentru primul tur s-ar clasa Elena Udrea - cu 6,7%, urmată de Călin Popescu-Tăriceanu (6,2%), Teodor Meleșcanu (4,6%), Monica Macovei (4,6%), Kelemen Hunor (2,5%), Dan Diaconescu (2%), Corneliu Vadim Tudor (1,7%). Ceilalți candidați - Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, William Brînză, Constantin Rotaru, Mirel Mircea Amariței - sunt cotați împreună cu 1% dintre voturi.

Ponta câștigă și turul 2

În turul doi, Victor Ponta ar câștiga alegerile prezidențiale - cu 53,5% din voturi, iar Klaus Iohannis ar obține 46,5%.

În ceea ce privește prezența la vot pe 2 noiembrie, 59% dintre repondenți spun că se vor prezenta în mod sigur la vot, comparativ cu 48,6% - în iulie și 55,7% - în septembrie. 14,1% declară că probabil vor veni la vot, în vreme ce 1,8% susțin că probabil nu vor veni la vot. 5,4% spun că sigur nu vor veni la vot, iar 17,4% afirmă că încă nu sunt hotărâți dacă vor vota, în timp ce 2,3% nu știu sau nu răspund.

Vezi și: Sondaj bombă pentru candidații la prezidențiale. Românii vor ...

În turul al doilea, 65,8% dintre votanții altor candidați decât finaliștii Victor Ponta și Klaus Iohannis declară că ar veni la vot. Pe de altă parte, 16% spun ferm că nu vor veni la vot în cazul în care candidatul preferat nu se califică în turul al doilea, iar 18,2% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 2-8 octombriela, la comanda cotidianului Adevărul, pe un eșantion de 1.095 persoane. Cercetarea are o eroare maximă admisă a datelor de +/- 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel