Sondaj INSCOP: Politicienii și topul încrederii. Maior, de mână cu Iohannis, se bate cu Antonescu și MRU

Ultimul sondaj INSCOP arată ce personalitate politică se bucură de cea mai mare încredere. Directorul SRI este necunoscut de un procent semnificativ, alături de prim-vicele PNL, însă se bate la același procent de încredere multă și foartă multă cu președintele PNL și cel al Forței Civice. Pe termen lung, Crin Antonescu a făcut o pasă de încredere către Iohannis, care se bate cu premierul Victor Ponta în topul încrederii. Codașii în topul încrederii sunt egali și în topul necunoscuților. 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este primul în topul încrederii. Se bucură de un procent de 40,4% de multă și foarte multă încredere și de 52,1% de puțină și foarte puțină încredere. Un procent de 3% nu-l cunoaște. 

Maior și Iohannis- necunoscuți

Este urmat îndeaproape de Victor Ponta, în care oamenii își pun multă și foarte multă încredere într-un procent de 36,1% și puțină și foarte puțină în procent de 60%. Diferența dintre premier și Klaus Iohannis este nesemnificativă. Prim-vicele PNL are parte de un procent de 35,5% de încredere multă și foarte multă. Însă el este necunoscut de aproape 10% dintre cetățeni. 

Antonescu, MRU, Maior- același procent de încredere multă și foarte multă 

Pe lista necunoscuților stă și George Maior, directorul SRI. 18% dintre persoane nu îl cunosc. El se află în topul încrederii multă și foarte multă la același nivel cu președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, și cel al PNL, Crin Antonescu. Liderul liberal are un procent de 23% de multă și foarte multă încredere, iar ceilalți doi de 22%. Însă, marja de eroare este de 3%.

Crin Antonescu, pasă de încredere către Iohannis

Codași sunt Kelemen Hunor și Laszlo Tokes. De altfel, cei doi sunt și necunoscuți în același procent de 13%. 

În ceea ce privește modul în care a evoluat încrederea pe termen lung, observăm diferențe semnificative în cazul celor doi liberali, Crin Antonescu și Klaus Iohannis. În vreme de primul a scăzut, într-un an cu 7 procente, al doilea a crescut cu tot atâtea. Mugur Isărescu s-a menținut constant, fiind diferențe nesemnificative de 1-2%. Victor Ponta a scăzut cu 4%, iar Sorin Oprescu cu 6%. 

VEZI și: Sondaj european: PSD, în scădere. PNL, pe poziții. PDL se distanțează de PMP. Surpriză pentru FC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel