Sondaj european: PSD, în scădere. PNL, pe poziții. PDL se distanțează de PMP. Surpriză pentru FC

Ultimul barometru al Comisiei Europene, publicat de Pollwatch, care ar putea fi și ultimul înainte de alegerile europarlamentare, arată câte mandate ar putea obține fiecare partid. În urma unei analize comparative între sondajul european de la începutul campaniei și ultimul barometru, constatăm că unele partide care aveau șansa să obțină două mandate, nu vor mai obține nici măcar unul. 

O situație paradoxală regăsim la Alianța PSD-UNPR-PC, notată în sondajul european Uniunea Social Democrată. Deși a scăzut față de începutul campaniei cu două procente, obține cu două mandate în plus. Primul eurobarometru indica că USD ar obține 41,5%. Ultimul arată o scădere la 39,4%. Cu toate acestea, dacă la început ar fi obținut 13 mandate, în prezent ar obține 15. Acest lucru se explică prin situația partidelor de la coada sondajului, care nu vor obține un mandat, ceea ce înseamnă că Alianța va lua mai mult la redistribuire, de la independenți și partidele care nu fac pragul electoral.

Partidul Național Liberal a rămas pe poziții, atât din punct de vedere procentual, cât și al mandatelor. La începutul campaniei ar fi obținut 15,9%. Ultimul barometru indică 15,5%. În ambele cazuri, PNL obține șase mandate. 

VEZI și: Sondaj european înainte de alegeri: PMP răstoarnă calculele

Față de începutul campaniei, PDL se distanțează decisiv de PMP. La început, PDL ar fi obținut 10,6%, iar PMP- 9,03%, ceea ce înseamnă că democrat-liberalii ar fi obținut patru mandate și Mișcarea Populară trei mandate. Ultimul sondaj european arată că PDL ar obține 13,7%, ceea ce-i dă cinci mandate și PMP 9,6%, adică trei mandate. 

UDMR rămâne la două mandate. În schimb, PP-DD, care ar fi obținut la începutul campaniei două mandate, acum nu ar mai obține nici măcar unul. În schimb, Forța Civică, care era pe ultimul loc, ar obține un mandat. Al doilea sondaj al Pollwatch nu a dat nicio șansă partidului lui MR Ungureanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel