EXCLUSIV  Marius Pieleanu, după sondajul momentului: E un procent foarte mare!

Bianca Ştefan / 17 oct 2018 / 13:00 Salveaza PDF Comentarii
Marius Pieleanu
Descriere foto: Marius Pieleanu

La solicitarea Parlamentului European, Kantar Public a realizat un sondaj care arată că, dacă ar urma să se voteze ca România să rămână în Uniunea Europeană, majoritatea cetățenilor români ar opta pentru ca țară noastră să continue drumul european. Sociologul Marius Pieleanu a comentat rezultatele sondajului, în exclusivitate, pentru DCNews.

Sondajul Eurobarometru, realizat de Kantar Public arată că, dacă s-ar vota ca România să rămână în Uniunea Europeană, 65% dintre români ar opta pentru ca țara noastră să rămână pe drumul european. Procentul este cu doar 1% mai mic față de media europeană de 66%. 

Marius Pieleanu a specificat care sunt cauzele acestui rezultat.

''Este un procent foarte mare. Doi dintre români declară că sunt europtimiști. Acest lucru are câteva cauze. Prima este faptul că cel mai mare câștig al românilor este cel al migrației forței de muncă. Milioane de români câștigă mult mai mult în alte țări membre ale Uniunii Europene decât ar câștiga în propria țară. 

A doua cauză este aceea că aproape în permanență, românii s-au simțit ca având valori, credințe și obișnuințe occidentale decât orientale. Nu văd nimic ieșit din comun acest lucru.

Ne așteptăm ca în continuare aceste procente să fie ridicate.'', a declarat Pieleanu pentru DCNews.

Vezi și: Eurobarometru. Sondaj, apartenență UE: ROEXIT-ul, desființatTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23