Sondaj CURS și Avangarde: PNL, scorul care duce la plecarea lui Antonescu. Diaconu nu ajunge la Strasbourg

Un sondaj realizat de CURS și Avangarde pentru Televiziunea Română determină un scor de 44% pentru PSD la alegerile europarlamentare și doar de 17% pentru PNL. Totodată, doar 52% dintre românii cu drept de vot se declară interesați și foarte interesați de scrutinul de duminică.

Sondajul realizat de CURS și Avangarde arată că 33% dintre alegători se declară interesați de alegerile europarlamentare, 15% spun că sunt "foarte interesați", în timp ce 26% sunt puțin interesați, iar 22% foarte puțin interesați sau deloc.

Dintre cei care își vor exprima opțiunea la data de 25 mai, 44% ar vota cu Alianţa PSD-UNPR-PC.

Potrivit sondajului, PNL ar obţine 17% din voturi, PDL 14%, PMP 8% şi UDMR 6%.

Partidul înființat de Traian Băsescu, Mișcarea Populară, nu va atinge pragul propus, de 10%, iar actorul Mircea Diaconu va lua un scor de doar 2%, conform aceleiași cercetări.

Citește și: Sondaje prezidențiale. Pieleanu: "E aproape imposibil"

Sondajul de calibrare a fost realizat în perioada 16-18 mai, pe un eşantion de 2000 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-2,2%.

Pe lângă Mircea Diaconu, alte șapte persoane și-au depus candidatura ca independenți: Corina Ungureanu, Dănuţ Liga, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Peter Costea, Constantin Filip Tiţian, Valentin Daeanu.

Cele 15 partide sau alianţe înregistrate pentru alegerile europarlamentare sunt: Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Democrat Liberal, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Forţă Civică, Partidul Alternativă Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor.

 Citește și: Sondaj european înainte de alegeri: PMP răstoarnă calculele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel