Sondaje prezidențiale. Pieleanu: "E aproape imposibil"

Invitați în platoul emisiunii "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3, Mirel Palada și Marius Pieleanu au comentat mai multe sondaje referitoare la alegerile prezidențiale.

Intenția de vot la prezidențiale în cazul lui Victor Ponta este de 43% conform CSCI și 38% conform AVANGARDE. În ceea ce-l privește pe Crin Antonescu, CSCI arată 9%, în timp ce AVANGARDE 19%.

"Probabil aici este vorba de turul I, contează foarte mult lista, dacă apare MRU, Udrea, Predoiu, etc. Vorbesc în sondaj, felul în care a fost pusă întrebarea. Rezultatele astea sunt puse într-un context, bănuiesc. La Avangarde este posibil să fi fost lista mai simplă. Aici gravitează în zona contracandidaţilor", a zis Mirel Palada, conform Antena 3.

"PNL este mai mult un partid centrat pe lider şi pe activitatea şi atitudinea lui. Dacă de mâine Crin Antonescu iese în fiecare zi şi vorbeşte, cifrele se pot dubla, este un partid care ţine foarte mult la atitudinea liderului. PSD în cele mai proaste momente nu a căzut sub 30%. PNL se poate duce foarte uşor în 13% sau 20%. De aici şi oscilaţia de scor pentru Crin Antonescu. Părerea mea este că vom avea doi candidaţi principali, Victor Ponta şi Crin Antonescu", a punctat și Marius Pieleanu.

După cum arată imaginea de mai sus, între Mihai-Răzvan Ungureanu și Cătălin Predoiu, diferența este la fel de mare, iar Mirel Palada a explicat de ce.

"Este vorba, mai degrabă, despre o diferenţiere slabă a diverşilor candidaţi care iau dinspre tabăra lui Traian Băsescu. MRU, prin simplul fapt că i s-a dat puterea, chiar şi pentru câteva luni de zile, a rămas în mintea oamenilor care urmaşul lui Traian Băsescu. Aici va fi lupta la cuţite, PSD intră în turul II, bătălia se va da aici, pe partea de opoziţie", a punctat Mirel Palada.

VEZI ȘI: Războiul sondajelor. Cum comentează Palada și Pieleanu

"Vă propun un exerciţiu de politică practică. MRU are un scor foarte bun. Cine îi va aduce aceste procente pentru turul I, dacă nu are un aparat în spate? Este aproape imposibil. Numai un om extrem de carismatic ar putea să facă acest lucru. Să nu ne grăbim să îl etichetăm pe Predoiu cu un scor slab. Dar chiar şi ala, în cazul lui Crin Antonescu, ieşirea de la guvernarea şi izolarea au produs trenduri descrescătoare şi e clar că trebuie schimbată strategia", a fost și opinia lui Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel