EXCLUSIV  SONDAJ crunt pentru PNL și pentru Cîțu. Guvernul, responsabil pentru TOP 3 îngrijorări ale românilor

Sondaj de ultimă oră, semnal pentru premierul Florin Cîțu. 

Românii, interesați de pensii, criza economică și locurile de muncă

DCNews a realizat un sondaj, timp de 24 de ore, printre cititorii site-ului, pentru a vedea care sunt punctele reale de interes ale românilor. Iar rezultatul este mai mult decât un semnal de alarmă. Rezultatul sondajului-fulger arată că cei mai mulți români, 39,5%, sunt interesați de situația PENSIEI. Criza economică se află pe al doilea loc în interesul românilor - 20,2%. 11,1% sunt interesați de locurile de muncă. Vaccinarea și vacanța au un număr egal de voturi, iar, procentual, au primit câte 7,7%. Desființarea SIIJ reprezintă un interes pentru 6,1% din respondenți, aproape la egalitate cu ”alt subiect” - 6%. Cel mai mic interes e manifestat pentru Congresul PNL - 1,7%. 

Interes diferențiat. Congresul PNL rezistă... pe ultimul loc

Oamenii din Botoșani sunt mai mult interesați de criza economică (31,5%) decât de pensii (27%), după cum arată rezultatele sondajului. De asemenea, ei pun pe locul al patrulea îngrijorarea pentru locurile de muncă, după vacanță. Pe de altă parte, un mare procent dintre cei din Arad sunt interesați de pensii - 49,1%. Așa cum poate era de așteptat, fiind destinație de vacanță, cei din Constanța sunt interesați, pe al treilea loc, de vaccinare, după pensii și criza economică, locurile de muncă fiind pe locul patru, ca interes. Cei din Olt sunt mai interesați de locurile de muncă decât de criza economică. Pentru cei din Ilfov și din Giurgiu desființarea SIIJ e un subiect mai de interes decât locurile de muncă, pe când pentru cei din Teleorman pe locul doi este vaccinarea, după pensii. În plus, nimeni din Teleorman nu e interesat de desființarea SIIJ, variantă care nu a înregistrat nici măcar un vot. Pentru românii din Vrancea și din Vâlcea, vaccinarea e mai importantă decât locurile de muncă. În schimb, pentru românii din Satu Mare, pe locul trei stă vacanța, după pensii și criză economică, la fel ca și pentru cei din Bistrița, Ialomița. 

Pe regiuni, observăm că dincolo de primele trei locuri, ocupate de pensie, criză economică și locurile de muncă - oamenii din Muntenia sunt mai degrabă interesați de vaccinare, pe când cei din Transilvania și Moldova de vacanță.  În schimb, românii din diaspora, sunt mai degrabă interesați de ”alt subiect” decât vaccinare, desființarea SIIJ, vacanță sau Congresul PNL. 

Semnal pentru Florin Cîțu, preocupat majoritar de lupta de putere din PNL

Prin urmare, deși aparițiile publice ale premierului Florin Cîțu sunt, mai degrabă, în legătură cu Congresul PNL, interesul românilor pentru alegerile din PNL este extrem de scăzut, fiind mai interesați de subiecte față de care Guvernul are o imensă responsabilitate. 

Florin Cîțu spunea, marți seară, că în lipsă de investiții, românii primesc... împrumuturi: ”Vom continua în același ritm cu investițiile. După ce ai creștere economică mare, poți să și împarți mai mult, să ai și pensii mai mari, și salarii mai mari, și alocații mai mari” a spus el românilor, adăugând: ”până nu ai ce să împarți, împarți împrumuturi”. 

Vezi și: REMANIERE: CINCI miniștri, pe făraș? Cîțu, nemulțumiri în direct: Până nu ai ce să împarți, împarți împrumuturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel