Sondaj Avangarde: PNL, umăr la umăr cu PSD la europarlamentare

Victor Ponta, Crin Antonescu
Victor Ponta, Crin Antonescu

Partidul Național Liberal este cu un procent în spatele colegului de coaliție, PSD, într-un sondaj realizat de Avangarde la nivelul municipiului București privind intenția de vot la europarlamentare.

La nivelul Capitalei, 33% dintre persoanele chestionate de Avangarde spun că, în eventualitatea în care duminica viitoare s-ar organiza alegeri europarlamentare, ar pune ștampila de vot pe PSD. PNL le suflă în ceafă social-democraților, 32% dintre respondenți declarându-și opțiunea pentru liberali.

În ultimele sondaje realizate la nivel național, PSD surclasa PNL, care nu a reușit să treacă în nicio cercetare sociologică referitoare la europarlamentare de 25%. Scorul mare obținut în acest barometru de opinie de liberali se explică prin simpatia de care s-au bucurat întotdeauna peneliștii în rândul locuitorilor Capitalei, care sunt, conform statisticilor, mai implicați în evoluția politicii decât provincialii. Totodată, bucureștenii nu fac parte din nucleul dur de electori ai PSD.

A treia opțiune a bucureștenilor este PDL, cu un procent de 15%, urmat de Mișcarea Populară și PPDD, ambele cu 5%. Sub acest prag se află formațiuni precum Alianța D.A. sau PRM, cu procente de 3%.

La întrebarea ”Credeți că pentru alegerile Prezidențiale din 2014, PNL și PSD ar trebui să susțină același candidat?”, 36% dintre cei intervievați au răspuns ”da”, 38% - ”nu”, iar 26% au preferat să se abțină.

Sondajul a fost realizat în perioada  28.09 - 8.10. 2013, pe un eșantion de 1.800 persoane adulte de 18 ani și peste și acceptă o eroare maximă de +/- 2,31%. Eșantionul este probabilist, stratificat, iar interviurile au fost realizate față în față cu respondentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel