Sighetenii au mâncat cârnaţi cu carne de şobolan, produşi de Mircea Dolha – Acesta a dat mită, pentru muşamalizarea cazului

Sighetenii au mâncat cârnaţi cu carne de şobolan, produşi de Mircea Dolha – Acesta a dat mită, pentru muşamalizarea cazului. Se întâmpla în 2002, când Mircea Dolha era cunoscut doar pentru tăvile cu aperitive pe care le aducea la sediul PSD, dezvăluie 

La unul dintre magazinele din Sighetu Marmaţiei, unde firma Maruani, condusă la acea vreme de Mircea Dolha, comercializa diverse produse de carmangerie, s-au găsit „Cârnaţi Trandafir” cu labă şi dinţi de şobolan. Sesizaţi cu privire la acest caz deosebit de grav şi periculos pentru sănătatea populaţiei din zonă, la faţa locului s-au deplasat specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare Maramureş, precum şi cei ai Poliţiei Sanitar-Veterinare din judeţ.

În urma examinării în laborator a probelor prelevate de la SC Abraxis SRL, s-a stabilit faptul că în cârnaţii respectivi s-au găsit „urme de rozătoare (labă, dinţi)”, conform procesului-verbal anexat în facsimil.

Tot atunci a fost întocmită şi o notă semnată de Tudorica Stan, vânzătoare la SC Abraxis SRL, care şi-a „dat cu părerea că produsul Cârnaţi Trandafir în care apar dinţii şi lăbuţele de rozătoare se aseamănă cu cel produs şi distribuit de SC X SRL, din Baia Mare”.

Simţindu-şi imaginea firmei ameninţată şi realizând gravitatea urmărilor, Mircea Dolha a cumpărat tăcerea tuturor celor implicaţi în acest caz. În primul rând, i-a oferit bani şi carne celei care a găsit resturile de şobolan în cârnaţi. Alături de el a oferit bani şi administratorul unei alte societăţi care comercializa produse de carne în magazinul din Sighet.

„Subsemnata Liszkovitz Margareta, din Sighetu Marmaţiei, str…, declar că împreună cu soţul meu am primit de la patronii societăţilor comerciale X SRL, patron Y, şi Maruani Com SRL, patron Dolha, suma de 20 milioane lei şi un porc, întrucât în produsele comercializate de ei am găsit în Cârnaţii Trandafir, două lăbuţe şi un cap de şobolan. Am primit banii şi porcul ca să nu reclam mai departe organelor de cercetare”, a consemnat femeia care a găsit resturile de şobolan, într-o declaraţie olografă, reprodusă tot in facsimil.

Lucrurile nu s-au oprit aici, ele fiind mult mai grave. În urma rezultatului de laborator şi a identificării produselor cu resturi de şobolan, doctorii sanitar-veterinari trimişi în control aveau obligaţia să retragă de pe piaţă tot lotul din care proveneau cârnaţii respectivi. Însă lucrul acesta nu s-a întâmplat, sighetenii consumând cârnaţii cu şobolan produşi de Dolha şi alţi comercianţi din Maramureş.

Un grup de angajaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Maramureş a reclamat autorităţilor competente cazul de mai sus, acuzându-i pe doctorii în cauză că au fost mituiţi de Mircea Dolha şi ceilalţi comercianţi, pentru a muşamaliza rezultatele examenului de laborator. Dacă a fost mită sau nu şi în privinţa doctorilor veterinari, rămâne de văzut, cert este că medicii nu au eliberat toate actele specifice controlului, iar produsele nu au fost retrase de pe piaţă.

„Deşi s-au prelevat probe de laborator şi s-a întocmit nota de control, buletinul impropriu consumului uman nu a mai fost eliberat de dr. Silviu Cosma (şef secţie Control Alimente, cel care a coordonat echipa de specialişti), iar sighetenii au mâncat în continuare carne de şobolan. Soluţia cea mai bună găsită de cei trei medici a fost următoarea: au chemat la Sighetu Marmaţiei producătorul cârnaţi cu lăbuţă de şobolan, au mituit reclamantul cu 20 milioane lei şi un porc, iar lucrurile au intrat în normal.

Ne întrebăm, dacă reclamantul a primit această mită, atunci cei trei doctori veterinari Silviu Cosma, Victor Pop şi Livia Pop câte sute de milioane lei au primit de la patronul societăţii producătoare ca să tacă şi să muşamalizeze o faptă atât de gravă?”, se precizează în sesizarea întocmită de angajaţii DSV Maramureş. O sesizare rătăcită şi ea prin sertarele organelor de cercetare penală.

Mircea Dolha nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta acest caz.

ZiarMM.ro vă prezintă în premieră actele care dovedesc faptul că în cârnaţii comercializaţi la Sighet s-au găsit resturi de şobolan, iar Mircea Dolha, patronul SC Maruani Com SRL, în disperare de cauză a cumpărat tăcerea celui care a reclamat fapta cu un porc şi 20 de milioane lei, oferite alături de un alt comerciant.

ZiarMM.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel