Show la CN Mountain Bike Cross Country: Ovidiu Tudor Oprea, marele câștigător

Peste 200 de amatori și 26 de profesioniști au participat la sfârșitul săptămânii trecute la cee de-a doua ediție a concursului de mountain bike "Păltiniș Stage Race", concurenții fiind nevoiți să lupte cu noroiul, buștenii și obstacolele din pădure. Acest eveniment a inclus și Campionatul Național de Mountain Bike Cross Country, titlul național la categoria ELITE fiind adjudecat de Ovidiu Tudor Oprea, reprezentantul Romaniei la JO Atena 2004.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv ProCycling împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Federația Română de Ciclism.

Sâmbătă, în prima zi a concursului, concurenții au avut de parcurs un traseu circular de Cross-Country Olimpic (XCO) de 4 kilometri. Concursul rezervat profesioniștilor a fost câștigat la categoria ELITE de Ovidiu Tudor Oprea (37 de ani), unicul reprezentant al României la JO Atena 2004 (la ramura ciclism).

"În fiecare an îmi zic că e ultimul concurs, dar pasiunea nu mă lasă să stau deoparte. Îmi doresc să apară totuși cât de curând tineri care să mă învingă. Se organizează deja multe competiții de masă în România și, în câțiva ani, sunt convins că se vor culege și roadele", a declarat campionul Ovidiu Tudor Oprea.

În ultima zi de concurs, competiția a continuat cu o întrecere pe un traseu de 30 km în Munții Cindrel, cu plecare și sosire în Păltiniș. Printre participanți s-au aflat și câteva fete. Festivitatea de premiere a fost onorata și de Eduard Carol Novak, președintele FR Ciclism, singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc.

Planuri pentru JO Rio de Janeiro din 2016

Pentru JO Rio de Janeiro din 2016, FR Ciclism își propune calificarea unui număr record de sportivi. Eduard Grosu (șosea) și riderii de la mountain bike au cele mai mari șanse să prindă un bilet pentru Brazilia.

"La calificările pentru Olimpiadă se face un clasament pe țări, iar fiecare națiune punctează cu performanțele internaționale ale primilor ei trei sportivi. Din acest motiv, cei mai buni rideri din țară ne-am reunit la clubul ProCycling și sperăm că împreună să aducem României cel puțin un loc la Rio în probă de mountain-bike", a încheiat Ovidiu Tudor Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel