€ 5.0920
|
$ 4.3312
|
Curs valutar: € 5.0920
|
$ 4.3312
 

Sfeclă, avantaje vs. dezavantaje pentru organism. Nutriționist: Porția corectă
Autor: Rodica Mitu

bucatarie_39838800
 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o serie de precizări importante despre sfeclă.

„Pigmenții din sfeclă rămân stabili în tractul digestiv, aciditatea și temperatura crescută nu îi afectează, deci sfecla fiartă/coaptă nu-și pierde din calitățile nutritive.

Plusuri:
-are sub 10% glucide, din care 2% fibre și numai 50 cal/100g
-potrivită și pentru persoanele cu diabet, are indice glicemic scăzut
-crește performanța fizică cu 20% și scade consumul de oxigen pentru efort

Minusuri:
-pigmentul din sfeclă colorează urina, dar și murăturile, cartofii, albușul de ou
-borcanul care a fost pe gustul meu este “made in Poland”, mi-e ciudă că nu am găsit un produs românesc la fel de reușit

Porția corectă: fără limită!”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
x close