Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat!

Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat! Pe data de 20 iulie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie. 

Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat! Se spune în popor că diavolii se ascund mai mult în lemnul de carpen, de aceea acest lemn nu este folosit în gospodărie şi e bine să nu se ascundă nimeni sub un carpen, pe vreme de furtună.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat! Dacă în ziua de Sfântul Ilie este furtună, nu trebuie să se deschidă nici uşile nici geamurile caselor, ca nu cumva să se ascundă vreun diavol ce fuge de furia Sfântului.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat! În unele zone din Moldova, se mănâncă grâu nou fiert, cu miere. Dacă grâul nu a fost treierat până în ajunul acestui praznic, femeile îşi pun hainele de sărbătoare şi merg să secere câţiva snopi de grâu pe care apoi îi scutură de boabe, pisează grâul şi îl fierb pentru a-l consuma cu miere.

Vezi și: Sfântul Ilie, 20 iulie. Acatistul Sfântului Ilie Tesviteanul

Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi


Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat! În alte zone se mănâncă fructe proaspete, pentru a fi sănătos tot anul ce va urma. Merele nu se consumă decât după ce au fost duse la biserică. Se spune că acela care muşcă din măr înainte de a fi sfinţit va avea parte după moarte numai de mere şi, când va dori să le atingă, vor dispărea. Merele sfinţite vor deveni de aur pe lumea cealaltă.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat! Fetele nemăritate se duc pe ascuns în lanurile de cânepă şi se tăvălesc goale prin rouă. Dacă noaptea vor visa cânepă verde înseamnă că se vor mărita cu băieţi tineri, iar dacă vor visa cânepă uscată se vor mărita cu cineva mai în vârstă.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2019. Ce să nu faci în această zi. E mare păcat! Se crede că, dacă tună de Sântilie, toate alunele vor seca, iar fructele din livezi vor avea viermi. În această zi nu se lucrează de teama pagubelor (trăsnete, ploaie, grindină). Tot azi se strânge mierea din stupi, se duc fagurii la biserică spre binecuvântare şi se împart de pomană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel