Sector 5. Primarul Florea vine în ajutorul elevilor

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat că va încerca să implementeze un program de învăţare la distanţă pentru elevi. 'Încercăm să punem la dispoziţia elevilor şi a cadrelor didactice din Sectorul 5 posibilitatea de a face lecţii online. 

În şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare - probabil va avea loc marţi sau miercuri - vom încerca să implementăm un program de învăţare la distanţă şi să putem să distribuim către elevi cartele şi telefoane inteligente deja presetate pentru a se putea intra pe o platformă educaţională şi, de asemenea, pentru profesori şi învăţători să punem la dispoziţie nişte tablete. Suntem în momentul în care elaborăm hotărârea de Consiliu Local (...). Sper să fie votat acest proiect în Consiliul Local şi să putem pune la dispoziţia copiilor posibilitatea reală de a face cursuri', a spus Florea într-un mesaj video postat, joi, pe Facebook.

În altă ordine de idei, el a subliniat că substanţele cu care se face dezinfecţia au avize de la Ministerul Sănătăţii. 'Pe străzi facem dezinfecţie cu Total Sept, producător român din Bucureşti (...). Tot pentru străzi, folosim hipoclorit de sodiu soluţie 12,5% clor activ (...), pentru scările de bloc folosim Virkon S, producător din Marea Britanie (...), pentru alei şi grădini folosim Aldekol des 03 (...). Dintre cele 1.800 de scări de bloc au existat 100 de asociaţii care au refuzat dezinfecţia, pe motiv că ar putea să fie otrăviţi. Această problemă nu există', a subliniat edilul.

El a mai spus că 20 de echipe acţionează la fiecare scară de bloc. 'În acest moment am terminat prima trecere la scările de bloc, 100 au refuzat, 150 au solicitat revenirea şi în acest moment, pe de o parte, facem revenirea, pe de altă parte am început deja să dăm pentru a doua oară la scările de bloc. Sunt 20 de echipe de câte doi oameni care acţionează la fiecare scară de bloc. Avem aproape 300 de oameni care fac dezinfecţia cu acele atomizoare pe aleile dintre blocuri, grădini şi pe trotuare, avem 60 de utilaje care fac zilnic dezinfecţie, măturare, spălare străzi. Facem cam 400 de străzi şi cam 400 de scări de bloc pe zi', a declarat Florea.

Pentru scările de bloc au fost achiziţionate dispensere din inox de 1 litru. Pentru curţi vor fi distribuite sticle cu dezinfectant. 'Am dat aproximativ 300 de tone de citrice locuitorilor Sectorului 5, am dat, de asemenea, fructe - în jur de 6 tone - şi unităţilor sanitare, spitalelor de pe raza sectorului 5 - şi la Municipal, şi la Panduri, şi la 'Marius Nasta, a mai declarat Florea.

El a precizat că a început distribuţia de pachete alimentare pentru oameni cu venituri reduse, menţionând că până în prezent s-au dat aproximativ 1.000 şi că această acţiune va continua şi în perioada următoare. 'Am primit în această săptămână studiul de fezabilitate pentru 600 de străzi pe care le vom asfalta în perioada următoare. Suntem în faza finală de obţinere de avize. Mi-e greu să vă spun dacă - aşa cum vreau eu - putem începe asfaltarea de luni, dar cu siguranţă imediat după Paşti vom începe asfaltarea acestor 600 de străzi', a anunţat Florea, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel