Se dublează tichetele de grădiniță

Proiectul de lege care vizează creşterea cuantumului tichetelor de grădiniţă de la 50 la 100 de lei a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către 53 de parlamentari PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, minorităţi şi neafiliaţi. Conform acetui proiect, se modifică Legea nr. 248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

deputatul Florin Manole (PSD), iniţiator, a susținut în cadrul dezbaterilor din comisie: "Este vorba de o iniţiativă care introduce trei noutăţi faţă de forma în vigoare a legii. Pe de o parte, este vorba de creşterea cuantumului acestor tichete de grădiniţă de la 50 la 100 de lei. Pe de altă parte, este vorba de creşterea pragului de eligibilitate a acestui beneficiu social de la 284 la 580 de lei. În al treilea rând, este vorba de o unificare a acestui beneficiu cu ajutorul pentru sprijinirea familiei, pentru o debirocratizare, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să depună un dosar separat, ci doar să se aducă o adeverinţă de la grădiniţă, pentru că aceste beneficii sunt condiţionate de prezenţa copiilor la grădiniţă".

El a menţionat că autoritatea publică locală şi conducerea grădiniţelor vor avea obligaţia să promoveze prevederile actului normativ, menţionând că în prezent "mai puţin de jumătate dintre potenţialii beneficiari" beneficiază de avantajele oferite de lege, din cauza lipsei de informare.

Cine primește tichetele

Proiectul vizează creşterea pragului de venit pentru copii eligibili (acum 284 lei lei/membru de familie/lună) şi simplificarea metodologiei de solicitare a stimulentului pentru copiii de vârstă preşcolară din familii defavorizate. Totodată, valoarea lunară minimă a stimulentului educaţional, raportată la indicatorul social de referinţă, ar urma să fie de 0,2 ISR, pentru fiecare copil înscris la grădiniţă, beneficiar al stimulentului educaţional.

Stimulentul se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar.

Proiectul a fost adoptat de către Senat şi urmează să fie supus dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Citește și: Niciun copil din Sectorul 4 nu va mai merge la grădiniță în clădiri cu risc seismic clasa I

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel