Se cere suspendarea competiţiilor de fotbal din Germania, pe fondul evoluţiei pandemiei

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Preşedintele unui club din liga secundă germană a cerut ca fotbalul să se oprească până la sfârşitul anului, pe fondul evoluţiei pandemiei de coronavirus.

Numărul infectărilor a crescut brusc în Germania, iar în unele zone ale ţării au fost impuse măsuri de izolare, în timp ce numărul jucătorilor care contractează virusul este tot mai mare.

Conducătorul clubului Erzgebirge Aue, Helge Leonhardt, a declarat pentru presa din ţara sa că fotbalul trebuie să acţioneze şi să intre în lockdown pentru câteva săptămâni.

"Avem nevoie de un lockdown al fotbalului până la sfârşitul lunii decembrie. Următoarele patru săptămâni vor fi extrem de grele pentru ţara noastră şi va fi un examen dificil pentru noi. Va fi necesară o acţiune inteligentă şi ordonată, nu o acţiune haotică", a declarat Leonhardt pentru cotidianul Bild, citează Agerpres.

"Am încredere în virologi şi în medici, iar atunci când aceştia spun că ne vom confrunta cu săptămâni dramatice, fotbaliştii mei nu trebuie să meargă la Bremen şi să joace în faţa a 20.000 de spectatori. Trebuie să punem pe primul loc protejarea oamenilor, să fim un exemplu. Transmit, de asemenea, acest apel către Liga germană de fotbal, indiferent dacă va fi auzit sau nu", a mai spus oficialul german.

Primele două divizii din Bundesliga mai au cinci etape programate în 2021, iar Leonhardt consideră că meciurile respective ar putea fi reprogramate în prima parte a anului viitor, la mijlocul săptămânii.

Multe cluburi, de la campioana Bayern Munchen şi până la echipa de liga a treia Magdeburg, nu pot conta pe mai mulţi jucători din loturile lor, din cauză că sunt infectaţi sau plasaţi în izolare după ce au intrat în contact cu persoane care au contractat virusul.

Fanii lui Bayern Munchen nu mai vor continuarea parteneriatului cu Qatar Airways

Un grup de suporteri ai clubului german de fotbal Bayern Munchen au demarat o acţiune în care contestă intenţia de prelungire a unui contract cu Qatar Airways, o compania aeriană dintr-o ţară care nu respectă drepturile omului, transmite AFP.

Clubul bavarez numără 293.000 de suporteri oficiali şi Germania este în mod tradiţional foarte sensibilă la probleme privind etica sportivă, astfel că vocea contestatarilor este auzită.

La ultimul meci de acasă al bavarezilor, milioanele de telespectatori au văzut bannerele desfăşurate pe Allianz Arena, în care doi înalţi oficiali, Herbert Hainer şi Oliver Kahn, sunt caricaturizaţi lângă o maşină de rufe, pe care scrie Bayern Munchen, cu un tricou însângerat al Qatarului şi două valize de bani, cu sloganul: Pentru bani, albim totul.

Iniţiativa fanilor bavarezi are şi o rezonanţă specială, în apropiere de Cupa Mondială 2022 din emirat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel