Scufundă frunzele orhideei în apă și bucură-te de magia care va urma

Scufundă frunzele orhideei în apă și bucură-te de magia care va urma. Sursa - pixabay.com
Scufundă frunzele orhideei în apă și bucură-te de magia care va urma. Sursa - pixabay.com

Este plăcut să ai plante puternice și sănătoase, care fac camerele primitoare și pline de viață. 

Cultivarea plantelor este întotdeauna o idee bună. În special, orhideele sunt plante foarte frumoase, care dau o notă de eleganță și rafinament casei.

Există o mulțime de metode de a crește orhidei cu rădăcini puternice și sănătoase, dar există una care este cu adevărat sigură. Datorită acestui remediu, vei putea reînvia orhideele, economisind mult timp.  

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Orhideele se pot usca și devine problematic să le reînvii în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, există câteva modalități pentru a le revigora rădăcinile, care vor devenit  sănătoase și puternice.

În special, există un remediu, datorită căruia, după  trei săptămâni, plantele vor începe să  dezvolte alte rădăcini.

Te sfătuim să acționezi exact când rădăcinile orhideelor putrezesc, deoarece acest proces foarte lent înmoaie frunzele plantei. Urmând câțiva pași rapid și simpli, vei obține un rezultat uimitor.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

În primul rând, trebuie să îndepărtezi  toate rămășițele rădăcinilor și să curăți complet ghiveciul în care a crescut orhideea. În acest moment,  taie toate rădăcinile deteriorate, cu multă grijă și cu multă răbdare.

Spală frunzele, iar apoi continuă cu uscarea completă a cioturilor rămase după tăierea rădăcinilor. Frunzele orhideei trebuie curățate corespunzător, pentru evitarea formării ciupercilor.

Pune frunzele plantei, în apa de la robinet, pentru aproximativ 3-5 zile,.  

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

Pur și simplu, toarnă apă într-o cană de plastic și puneți orhideea cu susul în jos. Trebuie să te asigurați că apa acoperă parțial frunzele. Din când în când, va trebui să mai adaugi apă, deoarece frunzele o vor absorbi.

Prin frunze, prin urmare, apa  va ajuta la refacerea rădăcinilor. La fiecare două zile, stropește cu apă partea de plantă care iese din pahar, pentru a o menține mereu umedă.

În scurt timp, vor crește rădăcini sănătoase și puternice și puteți replanta orhideele în ghivece!

Vezi și:

 

Pregătiți trandafirii pentru iarnă: nu vor îngheța și vor înflori magnific anul viitor 

 

Grădinarii cu experienți știu foarte bine că, toamna, trandafirii au nevoie de îngrijire specială. Cu o pregătire necorespunzătoare, trandafirii pot îngheța.

Prin urmare, este mai bine să alocați o jumătate de oră din timpul vostru și să urmați sfatul grădinarilor. Trandafirii se pregătesc pentru iarnă din luna octombrie, care este momentul optim.

Va trebui să începeți cu alimentația, aceasta fiind o componentă obligatorie a pregătirii înainte de iarnă. Plantele slăbite fac mai greu față condițiilor meteorologice nefavorabile, așa că trebuie să hrăniți tufele.

Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta

În mod ideal, este bine să udați florile cu monofosfat de potasiu. Aplicați 1 lingură la 1 metru pătrat din grădina cu flori. Răspândiți treptat îngrășământul, asigurându-vă că plasați granulele uscate în pământ.

În a doua jumătate a lunii octombrie, toate frunzele tufelor de trandafir trebuie tăiate și arse, pentru  a preveni bolile fungice. Cenușa de la frunzele arse poate fi pusă la rădăcina tufelor.

În același timp, lăstarii slabi și bolnavi trebuie tăiați. La fel trebuie îndepărtați mugurii rămași și lăstarii care cresc în mijlocul tufelor. Tulpinile puternice trebuie tăiate, astfel încât să rămână 25-35 cm de la sol.

Pentru ca trandafirii să înflorească la vară, este necesar să fie tratați împotriva bolilor. În acest sens, este bun sulfatul de fier. Se diluează o lingură de medicament în trei litri de apă și se pulverizează tufele și pământul din jur.

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a proteja trandafirii de îngheț este să turnați mai multă turbă direct în centrul tufișului. Puteți să-l acoperiți bine astfel încât să fie vizibile doar tulpinile proeminente.

Atunci când ninge, aruncați mai multă zăpadă peste tufe, aceasta fiind o protecție ideală împotriva oricărui îngheț.

Dacă aveți trandafiri cățărători, cel mai bine să îndoiți lăstarii la pământ. Chiar dacă, anterior, trandafirii iernau pe verticală, ar trebui să știți că există un risc mare ca aceștia să înghețe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel