Scapă de grăsimea din bucătărie în 5 minute: două trucuri eficiente, care sunt pe placul gospodinelor

Scapă de grăsimea din bucătărie în 5 minute - două trucuri eficiente, care sunt pe placul gospodinelor. Sursa - Pexels
Scapă de grăsimea din bucătărie în 5 minute - două trucuri eficiente, care sunt pe placul gospodinelor. Sursa - Pexels

Aproape fiecare gospodină se confruntă cu problema depunerilor de grăsime pe dulapurile de bucătărie.

Pe suprafețe se formează o peliculă subțire din cauza acumulării picăturilor de grăsime și de ulei, care se împrăștie, în toate direcțiile, în timpul gătirii.

Nu întotdeauna poți scăpa de această grăsime doar cu ajutorul detergenților. Chiar și după curățare, vasele, dulapurile și blaturile par murdare.

În casa ta va mirosi mereu plăcut: metoda coreeană care îi va surprinde pe mulți

Există detergenți concepuți special pentru a îndepărta grăsimea. Cu toate acestea, nu sunt întotdeauna potriviți pentru toate suprafețe, deoarece acționează agresiv.

De aceea, puteți folosi remedii populare, testate în timp, care se descurcă cu grăsimea nu mai rău decât cele cumpărate din magazin.

Lămâie și oțet. Acidul îndepărtează eficient chiar și stratul vechi de grăsime. Aplicați acidul citric sau oțetul pe un burete și ștergeți suprafața.  Apoi treceți cu o cârpă curată și uscată pentru a îndepărta urmele de murdărie și petele rămase.

Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate petele

Amoniacul va face față rapid urmelor de grăsime din bucătărie. Diluați remediul din trusa de prim ajutor cu apă în proporție de 1 lingură de amoniac la 500 ml apă.  Turnați soluția obținută într-un recipient cu un pistol de pulverizare și tratați suprafața. Lăsați soluția să acționeze timp de 5 minute, iar apoi clătiți.

 

BONUS. Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

Coșul de gunoi se poate transforma într-o sursă de miros dezgustător, care se simte imediat ce intri în casă.

Ce fac gospodinele pentru a scăpa de acest miros groaznic? Unele folosesc odorizante, plicuri aromatice, neutralizatori chimici de mirosuri, dar toate fără un rezultat de durată.

Într-adevăr, în loc să lupți cu consecințele, este mai ușor să neutralizezi cauza mirosului. Pentru asta, încearcă să pui o lingură de detergent de rufe pe fundul sacului de gunoi. Chiar și cel mai ieftin detergent de rufe te poate ajuta. 

Deci nu doar că poți elimina sursa mirosului urât, ci și poți preveni și apariția oaspeților nedoriți în apartament, cum ar fi gândacii de bucătărie. De asemenea, în loc de detergent, poți adăuga și o lingură de bicarbonat de sodiu în sacul de gunoi.

 

BONUS. Coșul de gunoiul miroase, vara, urât? Puteți rezolva problema rapid și cu puține costuri  

 

Vara coșul de gunoi miroase mai urât, dar poți rezolva simplu problema.  Vara  ne aduce nu doar zile frumoase, mare și plajă, dar și unele neplăceri cu care ne confruntăm. Gândiți-vă la țânțarii enervanți și la roiurile de muște, care ne intră în case.

În plus, vara, gunoiul miroase mai intens și mai urât decât în anotimpul rece. Însă putem scăpa de acest miros deranjant cu un truc simplu și ieftin.

Cel mai rapid și mai ușor mod de a curăța friteuza cu aer: un truc fenomenal, care te va cuceri

Ați observat că vara mirosul urât devine puternic și insuportabil? Nu vă faceți griji, deoarece există o soluție ideală pentru a elimina problema.

Ceea ce ai nevoie este un ingredient simplu din cămară. În primul rând, spălați și igienizați coșul de gunoi. Odată ce coșul este uscat, puneți pe fund hârtie absorbantă. Apoi, se pune o pungă de gunoi, în care trebuie să adăugați puțin praf de cafea. 

Scapă rapid de mucegaiul de pe pereți: vei avea nevoie de câteva produse din bucătărie și de o sticlă

Nu trebuie să exagerați, două linguri de cafea ajung. Cafeaua are capacitatea de a absorbi umezeala și mirosurile neplăcute, motiv pentru care este remediul ideal pentru a soluționa această problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel