Scandal Irina Begu-Carolina Garcia. Cătălin Ivan, solicitare pentru WTA

Europarlamentarul Cătălin Ivan ia atitudine în scandalul Irina Begu-Caroline Garcia, solicitând în cadrul unei scrisori deschise adresate Asociației de Tenis Feminin (WTA) sancționarea jucătoarei din Franța, "pentru ca astfel de atitudini să fie descurajate pe viitor". 

"În timpul meciului de ieri, 04.04.2016, între Irina Begu și Caroline Garcia, din turul I al turneului de la Charleston, SUA, a avut loc un incident mai mult decât neplăcut. Conform mai multor surse media, Caroline ar fi rostit următoarele cuvinte la adresa adversarei sale: "O sa pierd în fața acestei țigănci nenorocite, o să vezi!"", precizează europarlamentarul Cătălin Ivan în debutul scrisorii deschise adresate WTA, adăugând că acest incident nefericit s-a petrecut de Ziua Internațională a Romilor, ocazie cu care la Parlamentul European sunt organizate o serie de manifestări care susțin lupta împotriva discriminării față de romi și promovează imaginea pozitivă a romilor în Europa.

Citește și: Caroline Garcia, comentariu scandalos la adresa Irinei Begu

"Codul de Conduită al Asociației de Tenis Feminin (WTA) precizează că „este interzis abuzul verbal al jucătorilor asupra oricărui oficial, oponent, sponsor, spectator sau altă persoană aflată în incinta locului de desfășurare al turneului". Abuzul verbal este definit de WTA ca „orice declarație care implică lipsa de onestitate, care este peiorativă, jignitoare sau abuzivă în orice mod".

Prin încălcarea acestei secțiuni, jucătorii se supun unor sancțiuni financiare, cât și depunctărilor sau suspendărilor, mai ales în cazurile flagrante. Precedentul este deja stabilit în cazul lui Nick Kyrgios. De asemenea, Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene interzice orice fel de discriminare bazată pe rasă, culoare, etnie sau origine socială.

Consider că WTA ar trebui să ia măsuri cu privire la cazul Carolinei Garcia. Jucătoarea ar trebui sancționată conform Codului de Conduita al Asociației de Tenis Feminin, pentru ca astfel de atitudini să fie descurajate pe viitor!

Aștept o decizie fermă a Asociației de Tenis Feminin care să arate clar si fără echivoc lupta acesteia împotriva rasismului si a xenofobiei!", conchide europarlamentarul Cătălin Ivan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel