Urmărește dezbaterea live

SCANDAL Eurovision 2015. "VOLTAJ", câștigătorul EUROVISION. Scrisoare către Stelian Tănase

Concursul Eurovision nu a scăpat nici în acest an de scandal. Mai mulți fani ai concursului se plâng că jocurile deja au fost făcute astfel încât să câștige trupa Voltaj.

Scrisoarea către Stelian Tănase în care Lianei Stanciu i se aduc acuzații grave a fost postată pe Facebook cu puțin timp înainte de finala naţională a Eurovision 2015 care va avea loc pe scena Sălii Polivalente din Craiova, pe 8 martie.

Contactată de DC News, Liana Stanciu a spus că nu are nicio legătură cu acest scandal și oferit mai multe explicații.

"Cine sunt eu? Eu sunt un angajat al postului Magic FM. Nu eu am decis să vină Voltaj în emisiunea de la radio. Anul trecut s-a scris că îmi favorizez soțul. Anul acesta s-a vehiculat povestea cu trupa Voltaj. Cam până unde poate merge chestia asta? Nu am nicio legătură cu trupa Voltaj. Cine sunt eu să favorizez câștigătorii?", a spus Liana Stanciu pentru DC News. Întregul comentariu făcut de Liana Stanciu poate fi citit AICI.

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CONDUCEREA TVR

Stimate domnule preşedinte,

Stimate domnule preşedinte, potrivit ştirilor apărute astăzi în presă, circulă un zvon cum că anul acesta conducerea TVR şi organizatorii evenimentului Eurovision au decis ca, indiferent de voinţa cetăţenilor şi de calitatea compozitiilor şi calităţilor vocale ale celorlalţi concurenţi, trupa Voltaj să iasă câştigătoare pe 8 Martie! Vă spunem în numele si în calitatea noastră de fani devotaţi Eurovision că acest concurs este al doilea show ca audienţă mondială, după Oscar. Este vorba de imaginea României în întreaga lume, nu ne putem raporta doar la preferinţele muzicale şi prieteniile personale ale unui grup restrâns din TVR pe mâna căruia a intrat Eurovisionul în ultimii doi ani.

Într-adevăr, piesa celor de la Voltaj are un mesaj impresionant, răscolitor, dar nu e singura piesă care are un mesaj în acest concurs. Şi pentru ca TVR nu i-a ales în mod direct pe ei să ne reprezinte, ba chiar s-a decis să se facă o selecţie naţională, dorim ca aceasta să se desfăşoare conform unui regulament care să respecte legile României, regulile EBU şi corectitudinea, pentru că doar aşa România poate fi reprezentată cu cinste.

Noi, fanii Eurovision, dorim să defilăm la Viena cu cea mai bună melodie, capabilă să ne readucă în top 10. Eurovision este un concurs al bucuriei, al sărbătorii naţiilor, a multiculturalităţii! Nu este un concurs al promovării proiectelor personale, nici măcar naţionale! Noi vrem să primeze muzica în cadrul acestui concurs! Iubim muzica şi iubim Eurovisionul! Merităm să fim reprezentaţi de piesa aleasă de toţi, nu de piesa aleasă de Liana Stanciu. Reprezentaţii EBU vor auzi de toate aceste jocuri. Ar fi o masacrare si un auto-gol nemaivăzut ca Romania să nu intre în finala de la Viena tocmai la cea de-a 60-a editie Eurovision şi pentru prima oara de când avem sistemul cu semifinale! Predecesorii Lianei Stanciu şi ai Iulianei Marciuc au mizat tot timpul pe transparenţă şi au încercat sa aducă în jurii oameni din industria muzicală de toate vârstele şi de toate genurile muzicale. Juriul din finalele naţionale au fost mereu diferite de cele din preselecţia pieselor calificate. Totul era făcut la vedere, juriul preselecţiei anunţat imediat după aflarea finaliştilor, piesele necalificate, notele lor. Anul asta avem un grup de prieteni care au un singur scop, sa câştige cine vrea Liana Stanciu.

Considerăm necesar să ne exprimăm părerea fermă în privinţa anumitor aspecte primordiale în ceea ce priveşte această Selecţie Naţională!

În spiritul şi numele dreptăţii, al echităţii, al corectitudinii care ar trebui sa vegheze orice concurs, de orice natură şi în orice domeniu, vă aducem la cunoştinţă motivele flagrante care, credem noi, că atesta ştirea apărută astăzi în presă cum că trupa Voltaj are deja biletul spre Viena asigurat de mult timp, indiferent de voinţa noastră, a celor ce suntem îndreptăţiti sa decidem asupra rezultatului acestei selecţii de pe 8 Martie!

Singurul nostru interes este ca cel mai bun pachet să ne reprezinte la Viena, este vorba de ţara noastră, de banii noştri dati pentru a fi reprezentaţi cât mai bine posibil, nu pentru interesele unui grup din TVR! Apoi este vorba şi de banii tuturor concurenţilor care au investit în ţinuta scenică, în diverse efecte speciale şi chiar îşi plătesc singuri cazarea în Craiova pentru ca TVR sa ofere un show excepţional duminică.

Potrivit zvonurilor care circulă atât în presă, cât şi pe grupurile de pe Facebook dedicate Eurovisionului, totul este premeditat încă de astă toamnă. Iar videoclipul apărut atunci este prima mărturie pe care ne bazăm. Voltaj sunt aleşii Lianei Stanciu! Dacă anul trecut şi-a adus soţul pentru o promovare (solistul trupei Bere Gratis), acum îşi aduce prietenii soţului. Liana Stanciu a spus încă de la început că ,,România vorbeşte româneşte anul ăsta, încă dinainte de a şti piesele calificate. Domnul Mădălin Voicu a zis şi el acelasi lucru, asta mai mult pentru a susţine poziţia Ioanei de prezentatoare şi a obţine susţinerea Iulianei Marciuc şi prietenei Liana. Ştim cu toţii că domnul Voicu preferă vocile mari, dar fiecare cu interesele PERSONALE.

Aşadar, membrii juriului bine ascunşi din motive mult prea dubioase, atât din preselecţie, cât şi din finală (lucru nemaiîntâlnit până în prezent: să fie acelaşi juriu în ambele etape) de pe 8 Martie.

Suntem conştienţi de faptul că Voltaj au o mare bază de fani, dar asta nu înseamnă că piesa lor le descalifică din start pe celelalte! Nici pe departe! E o simplă manipulare prin care organizatorii nu îşi asumă eşecul, ci pun în cârca ,,televotului şi a juraţilor alegerea facută!

Noi cerem doar atât: ca stimaţii juraţi de duminică, 08.03.2015 şi organizatorii din TVR să fie imparţiali, obiectivi şi să lase ca acestă selecţie naţională să nu fie condusă de orgolii, răzbunări personale sau impuneri venite din cine ştie ce birouri, să lase acest concurs sa curgă de la sine fără nicio intervenţie, doar a notelor juriului şi televotingul REAL al celor care îşi vor cheltui peste 1 euro pe apel sau sms, crezând ca acest vot al lui contează? Se poate să avem o selecţie naţională fără jocuri deja stabilite pe holuri sau pe la colţuri de birouri, doar pentru că... aşa se spune si aşa se vrea? Ne-ar plăcea să credem că toţi, atât membrii juriului, cât şi TVR au capacitatea sa fie imparţiali într-un spectacol unic în an şi aşteptat de atâţia iubitori ai acestui fenomen mediatic numit Eurovision. Vă mulţumim frumos!

Domnule preşedinte Stelian Tănase, apelăm la raţiunea dumneavoastră, la profesionalismul dumneavoastră care va recomandă pentru funcţia pe care o ocupati! Avem încredere în dumneavoastră că veţi opri orice joc de culise şi că veţi lua măsuri ca pe 8 martie să câştige CEL MAI BUN PACHET prezentat pe scenă, în condiţii de deplină echidistanţă şi corectitudine! Ne dorim cu totii o selecţie naţională corectă, în care voturile nu se dau în funcţie de prietenii, ci în funcţie de calitatea prestaţiei fiecarui concurent! O selecţie în care televot-ul nu este oprit în favoarea sau defavoarea unor concurenţi!

Cu stimă si preţuire,

Grupul fanilor Eurovision Song Contest România – FREE ZONE

Sursa: Andrei Partoș.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy