UPDATE: Informaţia, dezminţită/ Sancţionat de Marea Britanie, Roman Abramovich ar fi cumpărat un alt club de fotbal

Facebook Chelsea Football Club
Facebook Chelsea Football Club

Roman Abramovich a decis să investească la un alt club de fotbal din Europa, după ce Marea Britanie l-a sancţionat dur, iar clubul Chelsea Londra a fost scos la vânzare. 

UPDATE: Omul de afaceri rus Roman Abramovici nu a achiziționat clubul de fotbal „Geztepe” (Turcia), a declarat vicepreședintele consiliului de administrație al FC Goztepe, Talat Papatya.

"Am citit în mass-media că Abramovici cumpără Goztepe. Acest lucru nu este adevărat", a declarat acesta pentru ziarul turc Fanatik.

- ştirea iniţială - 

Conform ragipsoyulu, Abramovich a cumpărat clubul din Turcia Goztepe, iar anunţul va fi făcut oficial în scurt timp.

Goztepe se află în acest moment pe locul 18, din 20 de echipe, în prima ligă din Turcia și are un lot de 30 de jucători, în valoare totală de 28,95 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Goztepe este o echipă de tradiție în Turcia, cu o vechime de 96 de ani. A fost campioană o singură dată, în 1950 și mai are în palmares două Cupe ale Turciei și o Supercupă.

Echipa ioacă pe un stadion de 20.040 de locuri, inaugurat în 2017, scrie Digisport.ro.

Trei cumpărători pentru Chelsea. Candy's Blue Football pare favorit

Chelsea a fost scoasă inițial la vânzare de proprietarul Roman Abramovici, în urma invaziei Rusiei în Ucraina și înainte ca guvernul britanic să impună sancțiuni oligarhului, oferindu-i efectiv controlul asupra clubului.

Raine a stabilit ca termen limită pentru depunerea ofertelor vineri trecută, mai multe dintre acestea fiind făcute publice, în timp ce surse apropiate tranzacției au declarat că altele au fost depuse în privat.

Pentru a face lucrurile să avanseze, Reuters a fost informată că Raine, în consultare cu clubul, va reduce lista scurtă, procesul fiind încetinit de ofertele revizuite care încă mai sosesc.

Unul dintre cei trei ofertanți care și-au făcut publice ofertele vineri, consorțiul Candy's Blue Football, și-a revizuit oferta luni, au declarat pentru Reuters, după ce li s-a alăturat „o altă mare instituție financiară coreeană", scrie Mediafax.

Candy a mărit oferta iniţială

Dezvoltatorul imobiliar britanic Candy a înaintat vineri o ofertă de peste două miliarde de lire sterline (2,63 miliarde de dolari) către Raine, dar de atunci și-a majorat oferta „semnificativ", fără a dezvălui cu cât sau numele noului investitor.

În consorțiul său se alăturaseră deja companiile sud-coreene Hana Financial Group și C&P Sports Limited înainte ca noi investitori să se alăture demersului.

„Consorțiul Blue Football Consortium are acces la capital imediat, cu fonduri disponibile pentru desfășurare încă din prima zi", a declarat Brian Gordon, partener al Squire Patton Boggs, firma de avocatură care lucrează cu Blue Football Consortium.

„Oferta provine de la co-investitori credibili a căror atitudine față de guvernanță este de top." CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel