CEL MAI MARE pod de STICLĂ din lume, inaugurare cu fast

În China a fost inaugurat un nou pod din sticlă suspendat, care este asemănat de localnici cu un dragon și este cel mai mare din lume.

Acest nou pod de sticlă este situat la o înălţime de 218 metri şi are o lungime de 488 de metri. Podul a fost deschis publicului în această săptămână, în munții Hongyagu, regiunea Pingshan, din provincia Hebei din nordul ţării.

La inaugurare au participat peste 3000 de chinezi și turiști curioși. Noul pod este cel mai mare de acest fel din lume. Conform oficialilor chinezi, el poate susține 3000 de oameni o dată. Însă, în exploatare, nu sunt permise mai mult de 600 de persoane pe puntea de sticlă.

Structura cu podea de sticlă are o lăţime de patru metri şi este suspendată între două vârfuri, aproximativ la înălţimea unei clădiri de 66 de etaje, într-un loc pitoresc din regiune, Hongyag. Aproximativ 600 de oameni pot traversa podul la un moment dat.

Construcţia este alcătuită din mai mult de 1.000 de geamuri de sticlă de 4 cm grosime şi este susţinută de cabluri cu o greutate de peste 120 de tone. Este cosntruit să reziste unui cutremur de 6 grade și unor rafale de vânt de clasa 12.

Poduri de sticlă există şi în alte părţi din China, inclusiv în Zhangjiajie, o destinaţie turistică celebră, unde un pod lung de 430 metri, de 6 metri lăţime, este suspendat între două stânci abrupte la 300 de metri deasupra solului.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23