Rusia, acuzată de implicare în recentul atac cibernetic din SUA

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Mai multe agenţii guvernamentale din Statele Unite acuză Rusia de implicare în recentul atac cibernetic.

Mai multe agenţii guvernamentale americane din domeniul informaţiilor au acuzat că Rusia este implicată în recentul atac cibernetic asupra unor agenţii şi entităţi de infrastructură esenţiale din SUA, informează miercuri dpa, scrie Agerpres. 

Această activitate indică faptul că un actor APT (ameninţare persistentă avansată), probabil rus ca origine, este responsabil pentru majoritatea sau toate cazurile de compromitere cibernetică a reţelelor atât guvernamentale, cât şi neguvernamentale, au subliniat într-o declaraţie Biroul Federal de Investigaţii (FBI), Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Infrastructurală (CISA), Oficiul Directorului pentru Informaţii Naţionale (ODNI) şi Agenţia de Securitate Naţională (NSA).

În acest moment, credem că a fost şi continuă să fie o activitate de strângere de informaţii, indică declaraţia respectivă.

Ținta hackerilor



În luna decembrie, CISA a anunţat că mai multe agenţii guvernamentale americane au fost ţinta hackerilor cel puţin începând din martie.

Hackerii au dat dovadă de răbdare, securitate operaţională şi abilităţi complexe în aceste intruziuni, a explicat CISA, la patru zile după ce agenţiile guvernamentale au primit dispoziţia de a-şi deconecta echipamentele informatice de la programul SolarWinds, care a fost compromis de atacul cibernetic.

Programul, utilizat de agențiile guvernamentale și privați 



Programul SolarWinds este utilizat de numeroase agenţii guvernamentale, dar şi de companii private din SUA.

Luăm toate măsurile necesare pentru a înţelege întreaga amploare a acestei campanii şi pentru a răspunde în mod corespunzător, indică declaraţia semnată de FBI, CISA, ODNI şi NSA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel