"România Shukar" cu fanfara din Zece Prăjini

Fanfara Shukar din Zece Prăjini lansează noul album "România Shukar" / sursa: facebook
Fanfara Shukar din Zece Prăjini lansează noul album "România Shukar" / sursa: facebook

Fanfara Shukar din Zece Prăjini îşi lansează cel mai nou album "România Shukar" în cadrul unui concert care va avea loc sâmbătă, la Berăria Germană din Bucureşti. 

Albumul cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian, fost membru al Fanfarei Shukar, care a încetat din viaţă în urmă cu un an din cauza unei boli incurabile. Ulterior, piesele au fost preluate şi cântate de un alt membru al familiei Panţîru, familie care predomină în componenţa Fanfarei Shukar.

Invitaţii speciali ai serii, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Rona Hartner şi interpreta de muzică populară Mioara Velicu, care au colaborat de-a lungul carierei artistice cu renumita fanfară, vor completa atmosfera de la Berăria Germană cu momente artistice.

Fanfara Shukar din Zece Prăjini numită şi "Speranţa" s-a remarcat prin muzica cu tonalităţi balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I. Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panţîru, membrii fanfarei au străbătut toate continentele, susţinând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 - 2009) angajaţi ai teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles şi, prezentând "Batutta" întregii lumi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel