EXCLUSIV  Robert Raţiu, discuţie ”intensă” cu un preot despre LGBT. Mesaj pentru Biserica Română

Robert Rațiu
Robert Rațiu

Invitat în studioul DC News, Robert Raţiu a vorbit despre relaţia dintre Biserica Română şi comunitatea LGBT şi şi-a exprimat încrederea că mesajul preoţilor poate fi unul de iubire şi pentru cei care nu împărtăşesc valorile tradiţionale. În acest sens, Robert Raţiu a adus aminte de o discuţie pe care a avut-o cu un preot înainte de referendumul pentru familie din 2018. 

"Cred că orice întrebare este bine venită, pentru că mereu e mai bine să întrebi decât să presupui. Aşa că sunt bucuros să răspund întrebărilor. Am avut o discuţie destul de intensă anul trecut în preajma referendumului cu un preot, pe care l-am întrebat atunci câte cupluri LGBT au venit la el la biserică, dacă tot se teme de acest lucru. A zâmbit, pentru că nu a existat niciun cuplu care să îi ceară asta, şi nici nu cred că sunt atât de multe cupluri care merg la preoţi", a declarat Raţiu. 

Mesaj pentru Biserică

Robert Raţiu şi-a exprimat optimismul cu privire la deschiderea Bisericii către comunitatea LGBT. 

"Este un subiect interesant, şi cred că comunitatea LGBT ar vrea ca Biserica Română să aibă un discurs mai conciliant, despre iubirea aproapelui şi respectarea dreptului tuturor", a mai spus acesta. 

Referendumul pentru familie din 2018 nu a fost validat, din lipsă de cvorum. Cu toate acestea, a stârnit controverse uriaşe la nivelul societăţii civile, divizând populaţia în pro şi contra LGBT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel