EXCLUSIV  Remember Cenaclul Flacăra - Păunescu, minunea de la spectacol. Ministrul Romașcanu, reacție-fulger

Vineri seară, la spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu", peste 4000 de voci au cântat ca una singură. Ce s-a întâmplat la Sala Palatului a fost o nebunie frumoasă. Timp de șapte ore, oamenii au aplaudat și au cântat melodiile care au făcut istorie pentru "generația în blugi". Printre românii care vineri seară, la spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu", s-au întors în timp s-a numărat și Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Acesta a povestit în exclusivitate pentru DC News ce a simțit ca spectator la un eveniment despre care se va vorbi multă vreme de acum încolo.

 (w670)

(Lucian Romașcanu, ministrul Culturii)

"A fost foarte frumos. Mi-am dat seama că există două mașini ale timpului - parfumul și muzica. Dacă simți un parfum pe care l-ai întâlnit în urmă cu ani de zile, automat călătorești în trecut. Și cu muzica se întâmplă același lucru. Vineri seară am avut bucuria să mă întorc cu 37 de ani în urmă purtat de melodiile Cenaclului Flacăra. Pe vremuri era printre singurele manifestări culturale și de emoție pe care le avea România. Aseară am retrăit emoțiile de odinioară într-un spectacol ca atunci, care a durat peste șase ore, cu nume mari ale folk-ului. Mulți artiști au acceptat să fie pe aceeași scenă pentru a-i aduce un omagiu lui Adrian Păunescu. Vorbesc despre oameni care au venit chiar și de peste mări și țări pentru a fi la Sala Palatului. A fost frumos și mă bucur că Andrei Păunescu a avut această inspirație și sper să continue și de acum încolo cu astfel de evenimente", a spus Lucian Romașcanu pentru DC News.

Peste 4000 de bilete au fost vândute

Ministerul Culturii și Identității Naționale s-a implicat în organizarea spectacolului, care s-a dorit a fi unul "de identitate". Înainte de eveniment, Andrei Păunescu spunea că l-a invitat și pe ministrul Lucian Romașcanu, dar nu i-a putut oferi un bilet. De ce? Pentru că nu a fost un spectacol cu invitații. De asemenea, vorbim despre primul spectacol la Sala Palatului în care mai mult de 4.000 de bilete s-au pus în vânzare și s-au și vândut.

Andrei Păunescu: "Sper să nu se supere pe mine, îl așteptăm acolo pe ministrul Culturii, dar mizez pe faptul că oamenii care sunt cu hățurile în mână se pot descurca să ajungă la Sala Palatului, măcar pe un bilet, mă rog, în zona aceea oficială".

"Acesta este un aspect care arată că lumea dorea ca spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu" să aibă loc. Au fost peste 4000 de bilete vândute. Cu greu am reușit să fac rost de două bilete pentru a intra în Sala Palatului. Este o bucurie pentru toată lumea să vedem un interes atât de mare", a mai zis Lucian Romașcanu în exclusivitate pentru DC News. Precizăm că ministrul Culturii a transmis LIVE, pe Facebook, momente din spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu" astfel încât și oamenii care nu au putut ajunge să se bucure de eveniment.

Forța lui Adrian Pănescu este nemuritoare

Forța lui Adrian Păunescu de a strânge un public numeros s-a simțit, din nou, vineri seară. Andrei Păunescu, într-un interviu acordat pentru DC News, referindu-se la vremurile trecute, spunea: "Vorbim despre un public numeros care venea și plătea bilet. Păi știți cum îi strângea? În primul rând, Adrian Păunescu avea un geniu personal. A avut talent foarte mare și a fost extrem de generos. Adrian Păunescu nu se temea să adune lângă el zeci de valori pentru că el era sigur de valoarea lui. Până la urmă, l-au năpădit dogmaticii și cenzorii, iar după 12 ani de activitate, Cenaclul Flacăra a fost interzis. Să nu uităm că în acei 12 ani au avut loc peste 1600 de evenimente care au adunat mai mult de șase milioane de oameni. Acesta a fost harul lui Adrian Păunescu – să fie talentat, generos și să lanseze și oameni talentați".

Zeci de drapele fluturate

Spectacolul a început cu o prezentare în imagini a Cenaclului şi a celui care în perioada 1973-2010 a fost organizatorul a peste 2.000 de manifestări de mare amploare - poetul Adrian Păunescu. Pe ecranul uriaş montat pe scena Sălii Palatului, s-au derulat, pe parcursul a peste şase ore, imagini sau filmări cu momente reprezentative, fiecare artist fiind invitat în scenă după ce pe ecran apăreau fotografii din perioada în care a început activitatea în cenaclu.

[citeste si]

La finalul spectacolului, Andrei Păunescu a invitat toţi artiştii pe scenă, aceştia fredonând împreună cu publicul cele mai cunoscute refrene ale Cenaclului Flacăra. Zeci de drapele au fost fluturate în sală de fanii muzicii folk.

Spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu" de la Sala Palatului va fi urmat de un turneu la Zalău - 6 noiembrie, Năsăud - 7 noiembrie, Bistriţa - 8 noiembrie, Craiova, pentru inaugurarea noului stadion - 10 noiembrie, Satu Mare - 10 şi 11 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel