EXCLUSIV  Regizorul Ţop, semnal de alarmă în pandemie: Se vor închide! E imposibil așa ceva!

Regizorul Marcel Ţop trage un semnal de alarmă cu privire la soarta pe care ar putea-o avea teatrele mici şi cele independente în contextul restricţiilor impuse urmare a epidemiei de coronavirus. 

Marcel Ţop atrage atenţia asupra faptului că teatrele mici din România s-ar putea închide dacă statul nu va interveni ca să le ajute în această perioadă în care restricţiile limitează numărul de spectatori, de plătitori de bilete la o piesă. 

"La teatrele mici va fi foarte greu. Fără un ajutor din partea statului va fi aproape imposibil. În Franţa, Germania sau chiar Grecia, există un sistem care a fost aplicat şi la noi mai de voie, de nevoie, fără tragere de inimă din partea autorităţilor. De exemplu pentru artiştii independenţi – nu mă refer numai la actori ci la scriitori, pictori – care nu sunt angajaţi la stat există în Franţa o lege care prevede că respectivul primeşte o sumă de bani. Există o modalitate prin care artiştii sunt sprijiniţi de către stat, ceea ce e un lucru normal din punctul meu de vedere şi nu numai al meu.

În rest, legat de teatrele mici, acolo dacă Ministerul Culturii sau persoanele abilitate nu vor găsi o modalitate să sprijine printr-un ajutor financiar în perioada aceasta, probabil se vor închide. Nu văd cum ar putea supravieţui un teatru de 100-150 de locuri cu 30 de bilete vândute pe spectacol. E imposibil!", a declarat regizorul Marcel Ţop.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel