Rednic, demis de la Mouscron. Patronul explică motivul

Preşedintele clubului belgian Excel Mouscron, Patrick Declercq, a explicat joi motivele demiterii lui Mircea Rednic, oficialul afirmând că tehnicianul român a avut obiective prea ambiţioase pentru o echipă cu resurse limitate, scrie site-ul walfoot.be.

Mircea Rednic, care a salvat-o în sezonul trecut pe Mouscron de la retrogradare, a fost înlocuit joi de puţin cunoscutul Franck Defays, venit de la formaţia de divizia a treia, Excelsior Virton.

Patrick Declercq a vorbit despre concedierea antrenorului român: "Nu uit că Mircea Rednic a salvat echipa în sezonul trecut. Lumea fotbalului este însă ca aceea a unei firme. Trebuie urmată linia de conduită impusă de şefi şi de acţionari".

Directorul general al lui Mouscron, Paul Allaerts, a făcut afirmaţii asemănătoare: "Noi nu am menţionat niciodată posibilitatea să jucăm în play-off-ul pentru locurile 1-6, fiindcă pur şi simplu nu avem mijloacele necesare. Vrem să continuăm munca noastră la nivel de juniori".

Rednic, obiective prea ambițioase



El a adăugat că trebuia găsit antrenorul potrivit pentru ca jucătorii tineri să se poată dezvolta: "Jurgen Rober (directorul sportiv - n. r.) şi cu mine am văzut mulţi candidaţi şi am optat pentru Frank, care a devenit un lider natural. La Virton, a putut să lucreze cu băieţi ca Emond, Croizet sau Dessoleil. Sunt optimist, fiindcă în Belgia există o tendinţă pentru numirea unor antrenori tineri. Uitaţi-vă la Leko, De Roeck, Vermant sau Clement!"

Franck Defays este sub contract cu Mouscron până pe 30 iunie 2019.

Mouscron o va întâlni duminică, acasă, pe Waasland-Beveren, în etapa a 27-a a campionatului Belgiei. Echipa la care joacă Dorin Rotariu are o victorie şi cinci înfrângeri în ultimele şase meciuri de campionat. Ea ocupă locul 12 (din 16 formaţii), cu 29 de puncte, după 26 de etape.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel