Răzătoarea s-a tocit? Iată cum o poți ascuți: trei moduri eficiente  

Răzătoarea s-a tocit. Iată cum o poți ascuți - trei moduri eficiente. Sursa - Pexels  
Răzătoarea s-a tocit. Iată cum o poți ascuți - trei moduri eficiente. Sursa - Pexels  

Pentru a ascuți rapid răzătoarea, nu aveți nevoie decât de șmirghel, o ceașcă de ceramică sau o pilă rotundă.

Multe gospodine s-au confruntat cu o problemă atunci când o răzătoarea de legume a încetat brusc să le mai fie de ajutor. Într-o astfel de situație, unele gospodine aruncă răzătoarea și cumpără una  nouă.

Dar, de fapt, nu trebuie să cheltuiți bani pe o nouă răzătoare, deoarece o puteți ascuți cu ușurință acasă. Vă prezentăm trei moduri eficiente. 

Prima metodă. Aveți nevoie de o ceașcă de ceramică cu fundul neprelucrat. Marginile margini trebuie folosite pentru a ascuți răzătoarea. Ia ceașca și plimb-o, de jos și sus, pe răzătoare. Cu astfel de mișcări, treceți pe toate fețe răzătoarei. După aceea, răzătoarea trebuie spălată: va fi ca nouă!


Unii bucătari pun o coajă de banană bio în oala cu carne: iată explicația pentru o delicatesă rafinată

Metoda doi este la fel de simplă și rapidă ca cea anterioară. Trebuie să luați șmirghel de hârtie.  Inițial, ar trebui să începeți să utilizați  șmirghel cu granulația de 120. După ce ați trecut peste toate fețele răzătoarei, puteți utiliza șmirghel cu granulația de 180. La final, spălați răzătoarea și o puteți folosi.

Nu vă grăbiți să puneți șosetele în mașina de spălat: țineți-le în acest lichid și vot fi albe ca zăpada

Metoda trei. În primul rând, trebuie să luați o pilă rotundă și să ascuți fiecare gaură a răzătoarei separat. Această metodă va dura mai mult timp, dar merită. Cu aceste metode, puteți readuce răzătoarea la ascuțimea anterioară.

 

BONUS. Curăță bine răzătoarea cu această metodă sigură: toate reziduurile vor fi eliminate

 

În bucătărie, gospodinele au multe ustensii de bază, printre care și răzătoarea. Dacă nu reușești niciodată să o cureți temeinic, este pentru că nu cunoști această metodă infailibilă.

De obicei, folosim răzătoarea pentru brânză și cașcaval, dar este foarte utilă pentru multe alte ingrediente, fie ca este vorba de fructe, legume, chiar și pentru usturoi și ceapă. Dacă nu reușiți niciodată să curățați bine răzătoarea, este pentru că nu cunoașteți această metodă.

Poți curăța răzătoarea și toate reziduurile vor fi eliminate. Răzătoarea ta va fi ca nouă cu această metodă sigură.

Ceapă murată pentru iarnă: un preparat excelent, simplu și accesibil

După cum bine știm, problema răzătoarei sunt reziduurile alimentare, care se blochează între dinți și care sunt un adevărat coșmar. Bureții se rup dacă frecăm lamele răzătoarei, așa că trebuie să găsim o alternativă eficientă și care să ne scutească de mult efort.  

Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini cu aceste produse din cămară: este ușor, rapid și sigur!  

Tot ceea ce ai nevoie este un simplu bol cu ​​apă fierbinte și o jumătate de lămâie. Mai întâi scufundă  răzătoarea în apă fierbinte și las-o așa zece minute. Astfel alimentele incrustate vor începe sa se înmoaie și va fi mai ușor să o spălați.

Acum scoateți răzătoarea din apă și folosiți jumătatea de lămâie în loc de burete. Pe lângă dezinfectarea și eliminarea mirosurilor, lămâia va îndepărta bucățile de mâncare rămase încrustate. Mai rămâne doar să o spălați cu puțin detergent de vase, apoi să o clătiți. Răzătoarea va fi ca nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel