EXCLUSIV  Pentru turiști, Răvășitul Oilor a fost mai tare ca Street Food

În weekendul 30 septembrie - 1 octombrie, a avut loc un eveniment mai tare decât Street FOOD Festival. Ce hambuger cu cartofi prăjiți sau cine știe ce fel sofisticat de mâncare? Străinii și românii au savurat, cot la cot, cele mai delicioase produse tradiționale. Concluzia: Răvășitul Oilor - căci despre acest eveniment vorbim - a fost mai tare ca Street FOOD Festival. 

(w670)

Distracția a început de sâmbătă, dar noi am ajuns duminică atunci când am găsit Branul efectiv paralizat. Se circula foarte greu, mai degrabă se stătea în trafic, și oamenii căutau cu disperare un loc de parcare, dar evident, erau greu de găsit.

(w670)

Odată ajuns în locul în care fiecare produs îți lăsa gura apă, toată lumea era fascinată de priveliștea către Castelul Bran. Cred că de pe platoul "Inima Reginei" se vede cel mai bine.

(w670)

Dar trecând peste imaginea feerică dată de Castelul Bran, sătenii s-au întrecut în produse care mai de care mai gusoase - pastramă de oaie, bulz, brânzeturi de tot felul, must și vin. Prețurile foarte mici. Cu 15 lei puteai mânca pe săturate.

(w670)

Festivalul nu a fost doar despre mâncare tradițională, ci și despre animale. De fapt, mai ales despre animale. Străinii care au vizitat în acest weekend au aflat ce înseamnă tradiție în adevăratul sens al cuvântului.

(w670)

Au aflat ce înseamnă tradițiile noastre nealterate de fel de fel de influențe. Răvășitul oilor este un obicei de sute de ani.

(w670)

Prin această sărbătoare se aduce recunoaștere și prețuire pentru ceea ce înseamnă creșterea animalelor și se marchează sfârșitul fiecărui an pastoral, în perioada în care turmele de oi coboară din munți și sunt împărțite proprietarilor împreună cu produsele obținute de-a lungul verii și care au fost tocmite cu administratorii de stâni. 

(w670)

Fiind unul dintre punctele de referință în ciclul pastoral, coborârea oilor din munți reprezintă un prilej de bucurie pentru întreaga comunitate, este un moment care adună localnici și turiști. Și de această dată, a fost și o lecție de istorie pentru străini care, pe de-o parte vedeau frumusețea oferită de Castelul Bran din alt unghi decât erau obișnuiți și, pe de altă parte, minunile noastre tradiționale.

(w670)

Cei care au poposit în acest loc puteau să cumpere și căței. Ce-i drept, oamenii se mulțumeau mai mult cu privitul decât cu scosul banilor din buzunar. Copiii se înghesuiau să facă poze cu puiul ciobănesc românesc de Bucovina cu pedigree. Vedeți în videoul nostru mai mult. 

Cine dorește un astfel de cățel poate lua legătura cu Blaj Marian Aurel pe Facebook pentru a vă da detaliile care vă interesează.

(w670)

Răvășitul Oilor 2017, eveniment despre istoria noastră, i-a făcut pe turiștii străini să viziteze și altceva, la Bran, în afară de castel și, luându-ne după aglomerația de pe drum, ne putem da seama că le-a plăcut.

(w670)

Dumneavoastră ați fost la Răvășitul Oilor de la Bran?

FOTO: DCNEWS

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel