Puneți bile de vată în ghivecele plantelor de interior. Secretul grădinarilor cu experiență, dezvăluit

Pune bile de vată în ghivecele plantelor de interior. Secretul grădinarilor cu experiență, dezvăluit. Sursa - Pexels
Pune bile de vată în ghivecele plantelor de interior. Secretul grădinarilor cu experiență, dezvăluit. Sursa - Pexels

V-ați imaginat vreodată că puteți folosi bile de bumbac în plante? În acest articol vă vom explica ce avantaje poate oferi această practică.

Deși este esențial să cunoașteți câteva informații de bază, cum ar fi când și cât de mult să udați plantele sau cum să le fertilizați, cum să le replantați, pe de altă parte este util să descoperiți o serie de trucuri care vă permit să aveți grijă de plantele preferate.

Protejați-vă plantele de interior de pisici și câini: metode eficiente

Aceste trucuri sunt deosebit de utile mai ales dacă nu aveți prea multe cunoștințe despre plante și dacă vrem să surprindeți pe toată lumea. În acest caz, vom vorbi despre utilizarea bilelor din vată de bumbac în ghivecele de plante.

De ce trebuie să folosiți bumbacul în ghivecele cu plante de interior

În primul rând, trebuie să știți că bumbacul nu este altceva decât un burete natural, care, printre altele, provine chiar de la o plantă. Acesta este capabil să rețină foarte bine umiditatea, chiar și pentru câteva zile.

În același timp, are o capacitate de degradare foarte rapidă (de la una la patru săptămâni) și poate deveni îngrășământ pentru plante. Prin urmare, prin folosirea unei bile de vată în ghivecele plantelor de interior, le puteți hrăni mai bine: apa reținută de bumbac va oferi plantei toți nutrienții de care are nevoie.

Șapte plante de interior care aduc noroc, bani și fericire: crește-le în casă și viața ta se va schimba

Procesul va preveni, de asemenea, creșterea buruienilor, care sunt dăunătoare sănătății plantei. Pur și simplu, plasați bile de vată în jurul plantelor din ghiveci și udați-le. Timp de câteva zile nu va fi necesar să le mai udați. 

Totuși, este esențial să așezați bumbacul departe de trunchi, pentru ca rădăcinile să nu putrezească din cauza umidității.

Bumbacul se degradează, devenind îngrășământ pentru plantă. Datorită proprietăților sale, bumbacul garantează plantei o serie de nutrienți esențiali precum fosfor, azot și potasiu. De aceea puteți replanta planta în alt ghiveci în care veți pune și vată.

Pentru a transfera planta cu ușurință, luați un ghiveci nou și puneți pământ, cu niște bile de vată în lateral. Ulterior continuați să adăugați pământ. În acest moment, luați planta din ghiveciul vechi și plantați-o în ghiveciul nou, adăugând mai mult pământ. În acest fel veți exploata capacitatea bumbacului de a reține apa și umiditatea.

BONUS. Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba

Planta de apartament Haemanthus albiflos (crin), numita uneori “Urechi de elefant” sau “Pensula alba”, este originara din Africa de sud, din zonele subtropicale.

Dacă haemanthus se simte bine în casă, locuitorii săi nu vor fi niciodată atinși de nevoie. În plus, planta protejează casa de energiile negative, de persoane invidioase și blesteme.  

Haemanthus  este o floare exotică, care, datorită aspectului său neobișnuit, a dat naștere mai multor superstiții. Se spune că această plantă aduce beneficii și bogăție proprietarului său.

În ciuda zvonurilor, haemanthus nu reprezintă un pericol pentru oameni. Singura parte a plantei care conține toxine este bulbul său, așa că este mai bine să folosiți mănuși atunci când o sădiți.

Trucul cu care puteți schimba culoarea hortensiilor din curte: este ieftin și ușor!

O altă caracteristică a plante este mirosul specific în timpul înfloririi, care nu place tuturor. Dar din nou, acest parfum nu reprezintă o amenințare pentru oameni.

Astfel, răspunzând la întrebarea dacă este posibil să păstrați haemanthus în casă, răspunsul va fi pozitiv. În plus, planta este nepretențioasă.  Nu îi plac udarea excesivă, razele directe ale soarelui sau zonele întunecoase.

Semne și superstiții 

Specialiștii în ezoterism spun că haemanthus „funcţionează” ca un magnet pentru bani. Dacă floarea se simte bine în casă, atunci locuitorii ei nu vor fi niciodată atinși de nevoie. Floarea protejează casa de negativitatea externă, de persoane invidioase și de blesteme.  

Mirosul special pe care îl răspândește planta înflorită este asociat cu producerea de substanțe speciale care au un efect foarte pozitiv asupra proceselor metabolice din corpul uman, în special, stabilizează tensiunea arterială.

În plus, această plantă îmbunătățește somnul, crește vitalitatea, afectează pozitiv echilibrul hormonal și metabolismul locuitorilor apartamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel