Pune pliculețe de ceai pe pervaz: trucul bunicilor care te scapă de o problemă majoră

Pune pliculețe de ceai pe pervaz, trucul bunicilor care te scapă de o problemă majoră. Sursa - pixabay.com
Pune pliculețe de ceai pe pervaz, trucul bunicilor care te scapă de o problemă majoră. Sursa - pixabay.com

Cei mai mulți dintre noi sunt reticenți când văd păianjeni sau gândaci în casă. 

Frica sau dezgustul ne fac să căutăm diferite modalități de a scăpa de aceste insecte. Multe soluții pe care le putem cumpăra din magazine sunt, din păcate, chimice și dăunătoare mediului. Cu toate acestea, există un truc ingenios pe care îl poți folosi acasă și care te va ajuta să alungi acești dăunători. 

Pentru mulți oameni, insectele sunt un adevărat coșmar. Acestea apar mai ales toamna și iarna când insectele caută adăpost de frig.  

De ce apar insectele în casă?

În primul rând, undeva au rămas bucăți de alimente, care atrag insectele. Asigură-te că arunci alimentele stricate și curăță coșurile de gunoi și chiuvetele în mod regulat pentru a preveni apariția insectelor.

În al doilea rând, în casă pot fi scurgeri de apă sau alimente care au căzut sub mobilier și care pot fi un teren de reproducere pentru insecte. Nu uita să curățați aceste regulat pentru a preveni instalarea insectelor acolo.

Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a casei. Nimeni nu s-a gândit la asta
 

În al treilea rând, ar putea fi niște crăpături în pereți sau ferestre, care nu sunt etanșate corespunzător și prin care insectele pot intra în casă. Asigură-te că sigilezi aceste crăpături, pentru a preveni intrarea insectelor în casă.

Nu în ultimul rând, în casă pot fi plante sau flori care atrag insectele. Dacă ai astfel de plante, le poți muta pe balcon.

 

Ține insectele departe de casă cu un pliculeț de ceai?

Pliculețele de ceai și infuziile de mentă sunt utile pentru alungarea păianjenilor și insectelor. Pentru a respinge dăunătorii din casă, poți încerca mai multe soluții.

Pune pliculețe de ceai sau infuzia de mentă în apropierea locurilor prin care insectele pot pătrunde în casă. Mirosul de mentă va respinge păianjenii, gândacii și șoarecii.

De asemenea, poți prepara un spray pe bază de infuzie de mentă sau ulei esențial de mentă. Pulverizează apoi acest spray în colțurile unde se pot ascunde acești dăunători. De asemenea, poți pune un ghiveci cu mentă pe pervaz pentru a spori efectul de repulsie.

 

Scapă de păianjenii din casă cu aceste parfumuri

Menta nu este singurul miros care descurajează și respinge păianjenii. Iată alte câteva mirosuri care resping insectele.

Acid citric sau ulei esențial de lămâie. Într-o sticlă cu pulverizator pune jumătate de litru de apă,  5 linguri de acid citric sau o 10 picături de ulei esențial de lămâie. Pulverizează soluția în jurul ferestrelor și pe balcon.

Lavandă. Așează pungi cu flori uscate în apropierea locurilor unde se ascund păianjenii și insectele. De asemenea, poți opta pentru lumânări parfumate cu ulei esențial sau lavandă.

Oțet. Mirosul de oțet este iritant și descurajează dăunătorii. Glafurile, ramele ferestrelor sau pragurile trebuie spălate din când în când cu o cârpă înmuiată în apă cu oțet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel