Pune câteva lămâi în lada cu cartofi: secretul grădinarilor cu experiență

Puneți câteva lămâi în lada cu cartofi -  secretul grădinarilor cu experiență. Sursa - pixabay.com
Puneți câteva lămâi în lada cu cartofi - secretul grădinarilor cu experiență. Sursa - pixabay.com

E dificil să păstrezi cartofii intacți peste iarnă, deoarece există riscul ca ei să încolțească în ladă. 

Există însă un truc care reduce riscul de încolțire a tuberculilor, datorită căruia recolta va rămâne intactă până în vara viitoare.

Trebuie doar să creați condițiile necesare în pivniță sau cămară și să puneți în aplicare următoarele sfaturi.

Pe lângă faptul că depozitarea trebuie menținută la o temperatură constantă de 2-3 grade Celsius, trebuie să vă aveți la îndemână un măr sau o lămâie. 

În primul rând, când încep să apară muguri pe cartofi, aceștia trebui eliminați. 

În al doilea rând, va trebui să puneți câteva lămâi în cutia cu cartofi. Nu trebuie să tăiați citricele, ci doar să faceți câteva înțepături în ele cu o scobitoare. Pentru 100 kg de cartofi, sunt necesare două o lămâi. 

 

În ce constă trucul 

 

Trucul este că lămâile împiedică încolțirea rădăcinilor. Grădinarii mai pun, în loc de lămâi, unul sau două mere acre în cutia cu cartofi. 

Frunzele de ferigă  pot prelungi, de asemenea, viața cartofilor. Frunzele se pun pe fundul cutiei, iar  apoi se așează cartofii. Planta elimină fitoncide, substanțe care distrug agenții patogeni.

 

BONUS. Elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră: folosește aceste ingrediente pentru rezultate uimitoare 

 

Cum să eliminați rapid și ușor un miros neplăcut din papucii de cameră, folosind mijloace improvizate.

Uneori, papucii de cameră nu mai pot fi folosiți din cauza mirosului urât. Dar există mai multe modalități de a scăpa de această problemă neplăcută.

Cărbunele activ absoarbe bine umezeala și diverse arome. Luați două șosete vechi sau pungi de pânză, puneți câte 7-8  pastile de cărbune în fiecare, legați-le și lăsați-le în papuci peste noapte. Scoate cărbunele activ dimineața și bucurați-vă de rezultat.

Praf de copt. Pentru a elimina mirosul neplăcut din papucii de cameră, utilizați bicarbonat obișnuit, care este indispensabil în viața de zi cu zi. Se toarnă pudra în interiorul papucilor și se lasă câteva ore sau peste noapte. Apoi scuturați bicarbonatul de sodiu și îndepărtați reziduurile cu un aspirator.

Cum să elimini o pată de ulei de pe haine, în 10 minute, fără spălare: un mod simplu și eficient

Peroxid de hidrogen sau oțet. Pentru a efectua procedura, înmuiați un tampon de bumbac în oricare dintre aceste soluții și ștergeți interiorul papucilor. Oțetul și peroxidul luptă eficient împotriva ciupercilor și, de asemenea, neutralizează bacteriile care sunt sursa de mirosuri neplăcute. Dacă rămâne o anumită aromă, prelucrați din nou papucii. Trebuie să aveți grijă atunci când utilizați această metodă, deoarece ambele soluții pot afecta suprafața delicată a pantofului.

Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

Ceai sau cafea. Puneți pliculețe de ceai în pantofi sau presărați câteva frunze în fiecare papuc. Lăsați să acționeze peste noapte. Ceaiul absoarbe toate mirosurile neplăcute și are, de asemenea, propria sa aromă delicată, care va satura interiorul papucilor tăi.

Și cafeaua ajută la eliminarea mirosului neplăcut. Turnați cafea măcinată în fiecare papuc, iar după câteva ore, adunați cafeaua cu un aspirator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel