Pudra care protejează plantele împotriva bolilor și a dăunătorilor se află în cămara ta

Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Insecticidele și fungicidele din comerț nu mai pot fi folosite atunci când fructele și legumele se coc.

În această etapă, se recomandă utilizarea preparatelor naturale care sunt complet sigure pentru oameni. Turmericul și-a demonstrat eficacitatea ca protecție naturală a plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor.

Datorită ingredientului activ curcumină, turmericul este un antiseptic natural. Mai mult, acest condiment conține o cantitate imensă de antioxidanți care cresc imunitatea plantelor și le fac mai rezistente la boli și dăunători.

Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci

Turmericul poate fi folosit ca insecticid și fungicid în mai multe moduri.

Prima metodă este foarte simplă. 2 linguri de turmeric se diluează într-o cantitate mică de apă. Completează, apoi, cu 8 litri de apă curată.

Pulverizează, regulat, plantele cu soluția rezultată. Plantele din grădină vor fi protejate de dăunători și boli.

Pentru a utiliza turmericul ca pesticid natural, amestecă 1 lingură de pudră cu 1 lingură de  detergent ecologic și 4 litri de apă. Plantele trebuie pulverizate cu acest preparat.

Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente

Turmericul protejează grădina de furnici. Pentru a proteja plantele, pur și simplu stropește pământul din jurul lor cu pudră de turmeric. Dacă dăunătorii au atacat deja plantele, turmericul poate fi aplicat direct pe frunze.

Pe lângă faptul că ajută la controlul bolilor și dăunătorilor, turmericul poate fi folosit și pentru refacerea plantelor după tăiere sau altoire. Pentru a face acest lucru, trebuie să amesteci o cantitate mică de turmeric cu apă și să aplici pasta obținută pe zonele deteriorate.

Astfel, turmericul poate înlocui un număr mare de produse scumpe achiziționate pentru grădină și grădină de legume.

 

Vezi și: Cel mai bun îngrășământ natural: chiar și castraveții slabi vor începe să crească

 

Mulți grădinari folosesc cenușă de lemn pentru a pregăti îngrășăminte naturale cu care hrănesc castraveții, roșiile, ardeii și alte culturi. Cu toate acestea, din păcate, o fac greșit. 

Cenușa de lemn conține o cantitate mare de potasiu, calciu și fosfor, care rămân într-o formă insolubilă în apă. Pentru a le transforma într-o forma lichidă, care să fie ușor asimilată de către plante, este necesar să se folosească oțet. Fără oțet, substanțele utile din cenușa de lemn rămâne insolubile în apă, iar planta nu va putea beneficia de ele.

Pentru a pregăti un îngrășământ eficient, turnați 1 cană de cenușă și 1 cană de oțet de 10% într-o găleată de 10 litri.

Bujorii vor crește uriași și luxurianți: iată secretul grădinarilor pricepuți

Vei vedea cum  are loc o reacție: substanțele insolubile în apă se transformă în formă solubilă, sub influența acidului acetic.

Apoi, umpleți găleata cu apă. Utilizați produsul obținut pentru udarea castraveților sub rădăcină: un pahar de îngrășământ va fi suficient pentru un tufiș mic.

Datorită acestui îngrășământ simplu, sistemul radicular al plantelor se va dezvolta activ, frunzele nu se vor îngălbeni. Fertilizarea va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra calității și cantității recoltei: castraveții vor fi mulți, mari și gustoși.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel