Puci portocaliu la UGIR 1903. Cine l-a ”suspendat” pe Cezar Corâci din funcția de președinte al patronatului anti-PDL

cezar coraci
cezar coraci

Președintele UGIR 1903, Cezar Corâci, a avut o poziție constant critică la adresa Puterii. A mers pe mâna sindicatelor în privința Codului Muncii și a atacat sistematic guvernul Boc. Întâmplător sau nu, ”puciștii” care l-au dat jos pe Corâci fie sunt considerați de presă drept susținători ai PDL, fie au legături istorice cu serviciile speciale. Colegiul Director al Confederaţiei Patronale Naţionale UGIR 1903, reunit în şedinţă extraordinară la începutul lunii, l-a numit ca preşedinte interimar  pe Marius Eugen Opran şi ca preşedinte executiv pe Constantin Vasile, au comunicat marţi reprezentanţii Colegiului. De Ce News vă prezintă componența colegiului director al UGIR care l-a înlăturat pe Corâci de la conducere.

cezar coraci

Marius Eugen Opran este reprezentant al FNPSPR ( Federaţia Naţională a Patronatelor Serviciilor Publice din România). A fost consilier prezidențial. Presa a scris despre implicarea sa în afaceri cu armament.  Apropiat al grupării Iliescu,  a fost văzut de unii ca un posibil ministeriabil, în perioada de după 2004, odată cu tensionarea relațiilor din PSD și apropierea sa de PD. Evenimentul Zilei a dezvăluit afaceri cu arme în care s-ar fi putut implica, moment în care au dispărut și speculațiile legate de posibila sa implicare în administrația publică.

Cazimir Ionescu nu are o funcție oficială în UGIR, dar a semnat alături de ”puciști” pentru înlăturarea lui Corâci. Este unul dintre întemeietorii PD și ocupă o funcție la CNSAS din partea acestui partid.

Constantin Vasilescu este președinte executiv interimar al UGIR-1903, reprezentant FMPPS- DG (Federația Metalelor și Pietrelor Prețioase și Semiprețioase – Diamond Gold). A lucrat la Fabrica de diamante sintetice, Diasfin, cunoscută drept un obiectiv controlat direct de fosta Securitate.

Vasile Ștefănescu este președinte al FNSSR ( Federația Natională a Școlilor de Șoferi din România). „Afacerea “Softul”, de pe urma careia persoane din cercul de apropiați ai ministrului Radu Berceanu au câștigat câteva milioane de euro, după ce școlile de șoferi din țară au fost obligate să cumpere un program realizat de o firmă din Craiova, îl leagă de PDL. Vasile Ștefănescu, patronul școlii de șoferi Rodell București,  a fost acuzat în presă că a amenințat cu arma mai multe persoane, chiar în biroul unui director din Ministerul Transporturilor. Ștefănescu, care comercializeaza programul produs de societatea Bizarre Soft din Craiova, ar fi dat buzna  in biroul directorului Daniela Dobrilă de la Direcția Licențe și Autorizări din cadrul ARR, unde se aflau în audiență președintele Asociației Naționale a Instructorilor Auto din România (ANIAR), Dumitru Mărciulescu, și directorul unei firme IT, Sorin Măceșanu, cărora le-a cerut sa părăsească imediat clădirea Ministerului Transporturilor. Fiind refuzat, potrivit lui Mărciulescu, patronul de la Rodell a început să-i injure și chiar să-i amenințe, dându-și la o parte haina și arătându-le nestingherit o armă pe care o purta la brâu. Speriați, cei doi au apelat Serviciul de Urgenta 112, solicitând sprijinul Poliției”, se scria în presă, anul trecut.

Ilie Anghel este președinte FNCOTTIR (Federația Națională a Camerelor Operatorilor de Taxi și Taximetriștilor Independenți). Este, de asemenea, patronul firmei Cristaxi, a cărei activitate depinde de primărie, unde consilierii PDL au cea mai mare influență dintre toate grupurile politice.

Ion Ion Berciu este președinte al FPS. Este fiul unui general din perioada comunistă  care a preluat, prin firma Brimex, contractele externe cu metale neferoase, după 1989.

Nicu Ștefan este președinte al FPPAPI (Federația Patronală De Proiectare, Amenajare Peisagistică și Imobiliara). Este președintele filialei UNPR din Giurgiu. „Nicu Stefan este un om de afaceri din Giurgiu care sta mai mult la Bucuresti. Are o firma de paza si protectie, mulți bani și a vizat, pe rând posturile de primar, subprefect și prefect în Giurgiu, din partea PDL sau UNPR”, scrie presa locală. Amenajările peisagistice se leagă, firesc, de ”partidul primarilor”, cum se autointitulează PDL.

Maria Grapini, președinte FEPAIUS (Federaţia Patronală a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei) , are documentele în curs de înregistrare, Federația sa fiind teoretic reprezentată de Maria Pârcălăbescu, o subordonată a doamnei Sorina Plăcintă.

Printre ceilalți membri în colegiul director al UGIR 1903 se numără nume sonore, ca cel al lui Viorel Micula sau Ion Comuși. Viorel Micula este președintele Ordinului Industria. Frații Micula, Ioan și Viorel, sunt proprietarii grupului European Drinks & Food, alcătuit din companiile European Drinks, European Food, Scandic Distilleries și Transilvania General Import Export.  Cei doi dețin 2,2 milioane metri pătrați de terenuri în toată țara, și multe hoteluri, atât la mare, cât și la munte. Zona afacerilor cu alcool depinde însă  foarte mult de autorități, iar grupul fraților Micula a fost renumit în presă prin frecventele reeșalonări de taxe și impozite, care ar predispune la o aliniere la linia politică a Puterii, indiferent care ar fi aceasta.

Ion Comuși este președinte FNPTR ( Federația Națională a Patronatelor Transportatorilor Rutieri din România). Este proprietarul firmei C&I din București. „Ion Comuși, zis „Bulgaru’“, și-a pus microbuzele la dispoziția lui Marian Vanghelie pentru turism electoral. Același Bulgaru’ i-a dat deputatei PSD Aura Vasile un Mercedes „împrumut“. Tot Comuși și-a început afacerile împreună cu asociații lui Necolaiciuc și Miron Mitrea. Dar își petrece criza economică sponsorizînd PD-L și luînd contracte de milioane de euro de la stat”, susține revista Kamikaze.

Printre membrii colegiul director al UGIR 1903 se mai numără:   Elena Laslu, președinte FEPIMEDIU ( Federația Patronatelor de Mediu din Industrie), Victoria Seghedi, președinte CDG-2008 (Confederația Diamond Gold), Sevastita Grigorescu, președinte UCECOM (Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti), Doina Mihăilă, Secretar General, reprezentant FNPMF (Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie), Liliana Brăileanu, președinte FPC, Romulus Dascălu, președinte F.P. GARANT, Nicolae Popescu, președinte al Comisiei pentru Coordonarea Dialogului Social, Marin Mironeasa, președinte UGIR-1903 Zona Nord Est, Gavril Mureșan, președinte UGIR-1903 Zona Nord Vest, Mihai Olaru, președinte UGIR-1903 Zona Vest, Virgil Boboc, președinte UGIR-1903 Zona Sud Vest, Vasile Nistor, președinte UGIR-1903 Zona Sud Est, Constantin Zavarache, președinte UGIR-1903 Zona Centru, Liviu Hagea, președinte UGIR-1903 Zona Bucuresti Ilfov, Gheorghe Badea, președinte UGIR-1903 Zona Sud Muntenia.

Citește și:

Cezar Corâci susține că i-a dat în judecată pe autonumiții membrii ai Consiliului Director UGIR 1903 pentru folosirea ilegală a ștampilei și a numelui

De Ce a fost suspendat preşedintele UGIR. Cezar Corâci, acuzat că ar fi prea apropiat de Opoziţie, a fost dat afară când a trecut de partea Puterii

Ioan Cezar Corâci, suspendat din funcţia de preşedinte al UGIR 1903

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel