Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  PSD, salvarea PNL? SONDAJ de ultimă oră cu 18.000 de voturi. 60%, procent GREU pe scena politică

foto Facebook Marcel Ciolacu
foto Facebook Marcel Ciolacu

Iată rezultatele unui sondaj exploziv pe scena politică, în contextul crizei din coaliția de guvernare.

Un sondaj DCNews, în contextul controverselor publice apărute în jurul unei alianțe ascunse PSD - PNL, vine să arate cum văd cititorii site-ului DCNews.ro că ar trebui să acționeze partidul condus de Marcel Ciolacu. 

La sondaj au răspuns peste 18.000 de persoane. Majoritatea (58,9% - 10.976 de voturi) consideră că ar fi bine ca PSD să rămână în opoziție. 3.358 de persoane, 18%, au votat varianta ca PSD să intre la guvernare alături de PNL, să-și asume astfel, implicați fiind, o reformă alături de liberali, în cadrul Guvernului României. 

13,6% consideră că PSD ar trebui să susțină un guvern minoritar, pe când doar 9,5% au votat varianta invocată acum pe scena politică și anume aceea de a sprijini, la vot, în Parlament, un Guvern PNL, dar fără ca PSD să-și asume guvernarea. 

1. Sondaj DCN... (sondaj-psd-guvern-dcnews_54386000.jpg)

Un posibil scenariu vehiculat în spațiul public era ca PSD să susțină la vot, în Parlament, un Guvern Cîțu, format din PNL și UDMR. Sursele citate de Antena 3 afirmau că ar exista discuții între PSD, PNL și UDMR în acest sens.  PSD ar fi condiționat susținerea unui Guvern PNL - UDMR, iar una dintre condiții ar fi fost ca la cel puțin două ministere importante, precum Fonduri Europene sau Transporturi, să fie miniștri specialiști, nu oameni politici. În plus, liberalii ar fi promis social-democraților conducerea unei camere parlamentare. Totodată, oamenii PSD ar fi urmat să ocupe funcții de conducere în ministere, mai exact funcțiile ocupate de cei din USR PLUS. 

Totuși, în urmă cu o zi, PNL a votat o rezoluție prin care liberalii s-au angajat să nu colaboreze cu PSD: ”(...) A doua decizie a fost o rezoluție a lui Rareș Bogdan, de combatere a extremismului și o solicitare către cei de la USR PLUS să nu mai colaboreze cu AUR și o susținere a Guvernului condus de PNL. Am propus o rezoluție simplă prin care să respingem orice formă de colaborare cu PSD. Ambele au fost votate în unanimitate.” a spus Ludovic Orban, sâmbătă. 

Vezi aici mai mult: VIDEO LIVE Consiliul Național al PNL/ Rareș Bogdan, decizia votată în unanimitate/ BPN al PNL, convocat de echipa Cîțu. Orban face declarații: Nu există PRECEDENT - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel