Proteste Ucraina. Mii de persoane în stradă

proteste-ucraina
proteste-ucraina

Mii de persoane s-au adunat marți în fața sediului Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean) din Kiev pentru a cere guvernului și președintelui Petro Poroșenko să adopte măsuri împotriva corupției și să reformeze legislația electorală.

Manifestația, care se desfășoară în prezent fără incidente până la această oră, a fost convocată de mai multe organizații de opoziție, între care Ruh Novâh Sil (Mișcarea forțelor noi), creată de fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, ex-aliat al lui Petro Poroșenko.

Saakașvili, care a primit cetățenia ucraineană și a fost guvernator al regiunii Odesa, și-a anunțat participarea la o serie de mitinguri programate în capitala Ucrainei pentru a cere un nou sistem electoral parlamentar, revocarea imunității deputaților și crearea unui tribunal independent împotriva corupției.

Aceste solicitări se regăsesc într-un memorandum semnat de către reprezentanți ai partidelor cu reprezentare parlamentară precum Svoboda (Libertate) și Samopomoșci (Autoajutorare), precum și de către alte formațiuni ca Demalians (Alianța Democratică), Gromadianska Poziția (Poziția Civică) și Partidul European al Ucrainei.

În plus, fostul premier Iulia Timoșenko, lidera partidului Batkivșcina (Patria), și-a declarat în ultima săptămână intenția de a se alătura protestelor.

Autoritățile de la Kiev au desfășurat un dispozitiv puternic de poliție pentru a asigura ordinea publică în timpul demonstrației. Potrivit Unian, peste 3.500 de polițiști au fost mobilizați marți pentru a asigura ordinea publică în centrul Kievului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel