EXCLUSIV  PROTEST: ”FĂRĂ BOTNIȚĂ și CUȘTI în școli!” Întrebare-cheie pentru părinții care ies în stradă

AGERPRES
AGERPRES

Se pregătește un mare protest în Piața Universității.

Câțiva părinți anunță că vor ieși în stradă sâmbătă, 19 septembrie, pentru că nu vor ca ai lor copii să învețe ”în cuști și să poarte botniță”. Unde au greșit comunicatorii de s-a ajuns în situația în care părinții să ceară practic plimbarea în voie a virusului de la un elev la altul? Simplu: s-a spus mult prea des și mult prea mult că nu avem motive de îngrijorare, ”copiii nu sunt afectați de Covid. Copiii asimptomatici nu transmit Covid”. Dar nu este chiar așa. În toată lumea sunt și copii infectați cu coronavirusul. Unii au și murit în alte țări.

Bun... avem deja primul copil cu COVID-19 internat la Terapie Intensivă. Și asta în condițiile în care băiețelul nu s-a îmbolnăvit la școală, asta în condițiile în care școlile au fost închise când s-a infectat micuțul.

Băieţelul de 8 ani din Buzău a avut febră şi dureri de cap în weekend, iar medicii din provincie au crezut că are meningoencefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, dar testul lui a ieşit negativ. În Bucureşti, copilul a fost testat din nou pentru Covid şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv. Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, însă boala i-a afectat grav plămânii. 

Dacă nici după rândurile de mai sus, anumiți părinți vor striga: ”jos botnița”, atunci să se gândească la ei. Dacă ai lor copii aduc coronavirusul acasă? Dacă o mamă se va îmbolnăvi de Covid-19? Dacă își vor îmbolnăvi bunica cea dragă? Ok, probabil copiii nu pățesc mare lucru, dar ce avem cu cei dragi de acasă?

Până una alta, nu am văzut copii care să spună că nu vor să poarte măști sau să spele pe mâini. Până una alta, copiii știu să păstreze distanțarea fizică în curtea școlii sau în școală, în schimb, ați văzut destui părinți care se calcă în picioare la porțile școlilor așteptându-și micuții. Copiii știu să respecte mai bine reguile decât părinții lor care se plâng că trebuie să poarte o amărâtă de mască.

Dar eu îi înțeleg pe părinții care vor să iasă la protest. De ce nu respectă mulți dintre ei regulile privind minimizarea riscului de infectare cu coronavirus?

Răspunsul este pentru că, în principal, lumea nu crede că există vreun pericol. Atunci când transmit datele despre morții infectați cu coronavirus, autoritățile raportează vârsta și comorbiditățile.

Normal că ce nu ai văzut, ce nu ai auzit și ce nu ai înțeles nu te sperie. Câți oameni știu ce înseamnă următoarele informații din bilanțul despre morți:  ICC, DZ, insuficiență mitrală, HTA, Fibrilație atrială, casexie, BRC st.III, ateroscleroză teritoriu coronarian? Acești termeni și alții similari îi găsim în bilanțul deceselor în dreptul persoanelor în vârstă. 

De aceea oamenii cu vârste cuprinse între 20 și 50 ani nu se tem de Covid-19. Ei sunt de părere că nu-i afectează pentru că nu au comorbități. Dar uită ca pot avea boli fără să știe, cum ar fi hipertensiunea. Și asta apare în raportul Grupului de Comunicare Strategică, dar măcar termenul este înțeles de toată lumea.

Cât despre copiii care se pot infecta cu coronavirus... ce să mai zicem?! Deja avem primul caz la Terapie Intensivă. Atenție! Și încă nu se deschiseseră școlile...  Să-i lăsăm și fără măști... pare a fi un act prea curajos din partea unor părinți care spun că-și iubesc părinții. Așadar, dragi părinți, cât de tare vă iubiți copiii?

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel