Nu mai arunca sâmburele de avocado: iată cum poți profita la maxim de el

Nu mai arunca sâmburele de avocado, iată cum poți profita la maxim de el. Sursa - pixabay.com
Nu mai arunca sâmburele de avocado, iată cum poți profita la maxim de el. Sursa - pixabay.com

Avocado (Persea americana) este un arbore originar din Mexic, al cărui fruct este comestibil.

Fructul de avocado se distinge de majoritatea fructelor prin faptul că este complet neîndulcit și nu suculent. În schimb, are o pulpă cremoasă, bogată în grăsimi sănătoase. În plus, avocado conține multe vitamine și săruri minerale.

Nu mai puțin valoros este sâmburele de avocado, pe care, de obicei, îl aruncăm de obicei. Sâmburele conține 70 la sută din toți aminoacizii găsiți în avocado.

Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic

De asemenea, este bogat în fibre, ceea ce îmbunătățește metabolismul. Conține antioxidanți care reduc riscul de cancer.

 

Cum se folosește sâmburele de avocado?

Sâmburele de avocado merită să fie consumat. Mai întâi, îndepărtați pielea maro de pe el și radeți partea moale. Sâmburele de avocado zdrobit poate fi adăugat în salate, în tocănițe sau în pilaf. 

De asemenea, sâmburele de avocado poate fi plantat pentru a avea acasă o plantă originală, frumoasă. Acest proces este deosebit de interesant dacă aveți copii.

Cu toate acestea, sâmburele de avocado nu trebuie plantat imediat în pământ, ci trebuie lăsat să germineze în prealabil. Pentru acest lucru, introdu 3-4 scobitori în jurul perimetrului sâmburelui, care trebuie pus într-un recipient cu apa.

De ce ne îngrășăm iarna și nu putem slăbi repede: 10 motive posibile

Doar vârful sâmburelui trebuie scufundat în apă, astfel încât să nu putrezească, dar în același timp să absoarbă apa. După câteva săptămâni, când sâmburele de avocado prinde rădăcini, poate fi plantat într-un ghiveci cu pământ.

Sâmburele de avocado poate fi scos ușor din fruct, fără a fi deteriorat. Dacă vei tăia corect fructul, pulpa va fi întreagă, dar sâmburul nu va fi zgâriat.  

Mai întâi, taie fructul pe lungime, la mijloc, în asa fel încât să obții două jumătăți. Scoate sâmburele cu ajutorul cuțitului sau al unei linguri. Cu același cuțit, taie miezul sub forma de cubulețe, fără a coaja.

Cele mai neobișnuite rețete de cafea: ce se poate adăuga în ceașcă pentru o băutură mai delicioasă și aromată

Acestea pot folosite la salate sau alte preparate. O alta variantă este să păstrezi miezul de avocado întreg și să-l extragi cu o lingură, dacă îl vei folosi în rețete de guacamole și shake-uri  sau pentru a obține felii pentru sandviciuri.

 Avocado a devenit preferatul nutriționiștilor. Acest fruct, folosit în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Rulouri cu pește roșu și avocado: o rețetă delicioasă pentru masa festivă de Revelion

Fructul de avocado trebuie să fie copt bine, atât pentru preparatele din bucătărie, cât și dacă te pregătești să-l folosești pentru o mască de înfrumusețare. Deci, pentru a evita surprizele, alege un fruct cu coaja de culoare cât mai închisă (nu verde, ci mov închis).

Dacă nu plănuiești să-l consumi imediat, avocado cu coaja verde poate fi la fel de bun, cu condiția să-l păstrezi câteva zile învelit într-un ziar, la temperatura camerei, eventual alături de un mar, metodă care îi va grăbi coacerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel